Kevin Schijven Kevin Schijven
22/12/2021 13:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/12/2021 13:45

El Salvador koopt 21 bitcoins op 21 december ’21 in de 21ste eeuw

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
El Salvador koopt 21 bitcoins op 21 december ’21 in de 21ste eeuw

El Salvador, het eerste en nog enige land ter wereld waar bitcoin (BTC) een wettelijk betaalmiddel is, vult zijn reserves weer met meer bitcoin aan. President Nayib Bukele meldt dat El Salvador 21 bitcoins kocht om 21:21:21 op de 21ste dag van het 21ste jaar van de 21ste eeuw.

El Salvador is ongeveer 21.000 vierkante kilometer groot en Bukele, de controversiële president van het Centraal-Amerikaanse land, vindt dat niet simpel toeval. Bukele kocht precies op het bovenstaande tijdstip 21 BTC als een referentie naar het maximale aanbod van bitcoin.

Er zullen nooit meer dan 21 miljoen BTC in de wereld bestaan. In de praktijk zal dit echter nog veel lager uitpakken. Volgens rapporten van analysebedrijven als Chainalysis zijn inmiddels namelijk al enkele miljoenen BTC voor altijd verloren.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Hoeveel bitcoins bezit El Salvador nu?

De bitcoin prijs schommelde afgelopen nacht rond $49.000. Dat betekent dat de 21 BTC voor ongeveer $1 miljoen zijn gekocht. Dat is een relatief klein bedrag voor El Salvador om in bitcoin te investeren. Bukele kocht in de afgelopen maanden regelmatig “de dip” en kocht begin deze maand nog 150 BTC, eind november 100 BTC en eind oktober zelfs 420 BTC.

Toch lijkt er enige onduidelijkheid te zijn over hoeveel BTC El Salvador nu precies in zijn reserves heeft. In onze laatste berekening kwam dat op zo’n 1.370 BTC uit. Aangevuld met deze 21 nieuwe BTC zou dat totaal dus op 1.391 BTC uitkomen. Dat maakt deze bitcoin schatkist momenteel zo’n $68 miljoen waard.

Bukele is overigens nog van plan om daar wellicht maar liefst $500 miljoen aan BTC toe te voegen. El Salvador bouwt namelijk momenteel een ware “bitcoin stad” en Bukele is van plan $500 miljoen te investeren in de infrastructuur en om $500 miljoen te gebruiken om meer BTC te kopen. Wanneer dit zou zijn is echter niet bekend.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie