Ivo Melchers Ivo Melchers
03/10/2023 08:00 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/10/2023 08:00

Elon Musk maakt onbedoeld reclame voor bitcoin

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Elon Musk maakt onbedoeld reclame voor bitcoin

Foto: Yalcin Sonat/Shutterstock

Topondernemer Elon Musk is een openlijke voorstander van crypto. De multimiljardair zet met name dogecoin (DOGE) veelal in de schijnwerpers, maar ook bitcoin (BTC) wordt door Musk als een waardevolle activa beschouwd. Musk steekt zijn mening niet onder stoelen of banken en gebruikt social media regelmatig om deze te openbaren. Normaliter komt dogecoin vaak aan bod in zijn cryptische tweets, maar dit keer is het de beurt aan de motor van ons financiële systeem: fiatgeld.

🔔 Vandaag: Alle Nederlanders crypto-bezitters krijgen €60 gratis goud
  • Advertentie
  • GoldRepublic

Bitcoin advertentie Elon Musk

Op 2 oktober reageerde de CEO van Tesla en SpaceX op een bericht van ‘Wall Street Silver’. Het alom bekende X-account, dat zich richt op het promoten van investeren in fysiek zilver, vroeg een dag eerder zijn 1 miljoen volgers ‘’wat een scam is dat zó genormaliseerd is dat we niet meer beseffen dat het om oplichting gaat’’. Musk reageerde zonder enige uitleg met ‘fiatgeld’.

Fiatgeld verwijst naar traditioneel door de overheid uitgegeven geld, zoals de Amerikaanse dollar of de euro, dat niet wordt ondersteund door een fysieke grondstof zoals goud, maar vertrouwt op het vertrouwen en de autoriteit van de uitgevende overheid.

Bitcoin-enthousiastelingen beschouwden de reactie van Musk als een openlijke steunbetuiging aan de decentrale valuta. Bitcoin is na de financiële crisis in 2008 tot leven gebracht als alternatief voor het traditionele financiële systeem dat niet berust is op het vertrouwen in een centrale autoriteit. Bitcoiners in hart en nieren verzetten zich tegen het huidige financiële systeem en zien Bitcoin als de enige wereldwijde oplossing.

De kans dat Musk zijn bericht verder toe zal lichten is echter nagenoeg nul. Hij staat namelijk bekend om dit soort vage tweets die doorgaans veel reacties opwekken bij zijn bijna 159 miljoen X-volgers.

Advertisement

BTC bezit SpaceX

Ondanks het feit dat DOGE veel dominanter naar voren komt in de social media-berichten van Musk, is hij een groot voorstander van de BTC. Zijn persoonlijke crypto-portfolio bestaat namelijk grotendeels uit bitcoin. Daarnaast bezit hij ook dogecoin en ethereum (ETH). Binnen zijn zakelijke imperium komt bitcoin ook als winnaar uit de kast aangezien zowel Tesla als SpaceX de activa op de balans heeft.

De BTC-investering van zijn ruimtevaartbedrijf is echter op losse schroeven komen te staan nadat The Wall Street Journal in augustus het nieuws naar buiten bracht dat het bedrijf 373 miljoen dollar aan BTC heeft afgeschreven. Het is echter niet officieel naar buiten gebracht of de stapel ook daadwerkelijk is verkocht.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement