Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
01/12/2022 18:05 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/09/2023 11:07

En de grote crypto winnaars van de Dutch Blockchain Awards zijn…

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
En de grote crypto winnaars van de Dutch Blockchain Awards zijn…

Vorige week woensdag vond het fysieke event van de Dutch Blockchain Week plaats in de EY Wavespace in Amsterdam. Zo’n 100 gasten van binnen en buiten het Web3 ecosysteem woonden panel gesprekken en presentaties van inspirerende thought leaders bij over onder andere NFT’s, DAOs, DeFi, metaverse en central bank digital currencies CBD’s. Daarnaast werden de felbegeerde Dutch Blockchain Awards uitgereikt! Crypto Insiders ging langs om het ecosysteem te peilen.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Wat deze crypto bearmarkt anders maakt

Uiteraard werd er veelvuldig gevraagd naar de toestand van de sector en de markt. Zo gaf Bert Slagter, onder meer bekend van het boek Ons geld is stuk, aan dat de macro-economie in zijn geheel dient te veranderen om uit deze crypto bearmarkt te geraken: “Het is niet alleen crypto dat met een bear markt te maken heeft.” 2023 zal volgens Slagter staan in het teken van puin ruimen.

“Het is niet alleen crypto dat met een bear markt te maken heeft”

Wilhelm Roth van Icoinic en Balder Bomans van Maven 11 lieten zich tijdens een paneldiscussie ook uit over de huidige, bearish omstandigheden. Zo werd aangehaald dat er een groeiende vraag is naar regulatie en transparantie. Zeker na het debacle omtrent FTX. Daarin zou het volgens Roth heel belangrijk zijn om de balans te bewaren tussen het hanteren van regulatie en het stimuleren van innovatie.

Beide heren geven aan dat volgend jaar een jaar van bouwen zal zijn, waarin er mogelijk betere DeFi applicaties voor retail beleggers het licht zullen zien en er meer regulatie en transparantie volgt. Gaming en NFT’s werden ook genoemd als toepassingen waarvan volgend jaar veel wordt verwacht.

De Blockchain Netherlands Foundation (BCNL), het oudste en grootste crypto/blockchain ecosysteem van Nederland en organisator van de Dutch Blockchain Week, zal het komende jaar op vlak van cryptovaluta een aantal nieuwe initiatieven lanceren. Deze zijn volgens bestuurslid Jan Scheele “niet alleen gefocust op een bredere adoptie en acceptatie in Nederland, maar ook om een veel beter overzicht te krijgen van alle bijzondere initiatieven en gave bedrijven die er al mee werken of bouwen”.

Advertentie

Winnaars in Web3

Tijdens het fysieke event van de Dutch Blockchain Week werden de Dutch Blockchain Awards uitgereikt in zes categorieën. Iedereen kon online via Computable stemmen op genomineerden in de categorie Enterprise Solution Award, Meaningful Education Award, Impactful Person Award, Technology Implementation Award, Best Newcomer Award en BCNL Community Award. Hieronder alle winnaars op een rij:

  • Enterprise Solution Award: The New Fork / Open Food Chain
  • Technology Implementation Award: Copernicus Beer
  • Impactful Person Award: Sabine Brink
  • Meaningful Education Award: Bouwen Aan Digitaal Vertrouwen & Hogeschool Utrecht
  • Best Newcomer Award: Authic Labs
  • Community Award: Watson Law

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie