Simon Bosch Simon Bosch
28/02/2024 12:36 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/02/2024 11:19

Ethereum nu populairder bij instituten dan bitcoin, onthult Bybit

Bitcoin-BTC Ethereum-ETH
icon-ethereum
Ethereum nieuws
El exchange Bybit se expande a Hong Kong al levantarse la prohibición

Foto: Rcc_Btn/Shutterstock

De bitcoin koers is in een paar maanden met meer dan 120% gestegen. Het is de grootste prijstoename sinds de parabolische stijging van de bullmarkt in 2021. Voor ethereum (ETH) geldt iets vergelijkbaars, die is sinds oktober al met ruim 110% gestegen. Welke van de twee coins de komende tijd het beste zullen presteren is wellicht koffiedik kijken, maar volgens één onderzoek vormt ethereum een steeds groter aandeel van de portfolio’s van instituten.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Ethereum steeds populairder bij instituten

De onderzoeksafdeling van de cryptobeurs Bybit powered by SATOS schrijft in een onderzoeksrapport dat instituten interesse hebben in beide cryptomunten, maar zij richten zich steeds meer voornamelijk op ethereum. Bitcoin vormde anno 31 januari 2024 gemiddeld 39,49% van hun portfolio, terwijl ether goed is voor 39,82%.

Dat is weliswaar een minuscuul verschil, maar wanneer het verschil over de afgelopen maanden wordt gemeten, is het goed zichtbaar. Afgelopen zomer laaide de hype rondom de aanvragen voor Amerikaanse spot-ETF’s enorm op, waarna de toewijzing van kapitaal voor bitcoin steeg van 30% tot ongeveer 50% in november. Sindsdien is bitcoins aandeel in de portfolio’s van instituten gedaald, ten faveure van ethereum. Diens aandeel is ongeveer verdubbeld.

De reden hiervoor zou vooral Ethereums Dencun-netwerkupgrade zijn, die de transactiekosten fors moet verlagen en naar verwachting in maart plaats zal vinden. Ook de hoop dat in de VS ethereum spot-ETF’s worden goedgekeurd speelt waarschijnlijk een rol.

Advertentie

Instituten geen interesse in memecoins

Ondertussen tonen particuliere beleggers voornamelijk interesse in altcoins anders dan bitcoin en ethereum. Die categorieën vormen namelijk respectievelijk 28,81% en 36,61% van de portfolio’s van investeerders. Instituten durven bijna hun handen niet te branden aan die categorieën – zij stoppen hier maar 5,16% en 15,54% van hun geld in.

Verder valt op dat instituten bijna al hun geld uit de categorieën memecoins, exchange-tokens en AI-tokens hebben gehaald. Al met al lijken zij vrij risicomijdend in hun aanpak te zijn. Retail-investeerders hebben daarentegen een vrij divers portfolio, waarin eigenlijk alle categorieën wel worden vertegenwoordigd. Ook BRC-20-tokens vormen ruim 10% van hun portfolio, net als decentralized finance (DeFi) en layer-1 altcoins.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie