Kevin Schijven Kevin Schijven
30/10/2021 11:03 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/10/2021 11:03

Ethereum vestigt nieuwe ATH, kan bitcoin nu ook stijgen? Shiba inu loopt uit op dogecoin, MANA ook ATH

Nieuws
Ethereum vestigt nieuwe ATH, kan bitcoin nu ook stijgen? Shiba inu loopt uit op dogecoin, MANA ook ATH

De cryptocurrency markt begon eind gisterenmiddag weer even flink te stijgen waardoor de totale marktkapitalisatie van alle crypto een nieuw record bereikte van $2,8 biljoen. Afgelopen nacht daalde veel koersen echter weer iets waardoor de marktkapitalisatie terug naar $2,75 biljoen valt. Desondanks liggen veel koersen hoger dan 24 uur geleden en breken enkele crypto zelfs hun all-time high (ATH).

Apple gebruikers opgelet: crypto mogelijk in gevaar

Bitcoin

Bitcoin (BTC) lijkt wellicht op het punt te staan om weer te stijgen. Na de flinke dip op woensdag, die de koers even terugbracht naar $58.000, kon bitcoin donderdag herstellen naar $61.000 en hield daar gisteren stand. Tegen het einde van de middag schoot bitcoin even hard omhoog en kwam weer bij $63.000 uit. De stijging viel samen met “agressief” koopgedrag op cryptocurrency-exchanges:

Echter bleek daar nog de weerstand voor nu nog te groot te zijn. Even later maakte bitcoin weer een poging omhoog, maar ditmaal was de weerstand rond $62.500 al te groot. Vanochtend is bitcoin gedaald naar $61.500, een verlies van 2,5% vanaf de piek, maar hoger dan 24 uur geleden. Het ziet er naar uit dat bitcoin wellicht een higher low kan vestigen rond deze $61.500 en vervolgens weer kan stijgen. Het is echter ook mogelijk dat bitcoin eerst zal consolideren en een tijdje vastzit in dit bereik. Vooralsnog blijven whales en miners accumuleren, een bullish teken:

Advertentie

Altcoins

Ethereum (ETH) schoot eind gisterenmiddag, rond dezelfde tijd als bitcoin, ook hard omhoog en bereikte zelfs een nieuwe record. De ether koers vestigde kort na 18.00 een nieuwe ATH van ongeveer $4.465. Vervolgens daalde de koers met hetzelfde patroon als bitcoin ook weer omlaag. De koers probeerde rond middennacht nog even door $4.425 te breken, maar de weerstand was te groot en ether zakt vanochtend terug naar $4.320. Daarmee blijft ether alsnog in een opwaartse trend en de kans lijkt groot te zijn dat de koers snel weer zijn record kan breken.

https://twitter.com/Pentosh1/status/1454107228097613828

Binance coin (BNB) presteerde de afgelopen 24 uur het best onder de top 10 grootste crypto. BNB steeg tegen eind gisterenmiddag met de rest mee, maar piekte niet al rond 18.00. In plaats daarvan piekte BNB pas om 3 uur ‘s nachts rond $540 en houdt de koers ook sterker dan de rest stand. Daardoor staat BNB alsnog 6% in de plus staan ten opzichte van 24 uur geleden.

Ook Shiba Inu (SHIB) steeg tegen eind van de middag weer flink en hield gedurende nacht goed stand. SHIB piekte afgelopen nacht rond $0,00007688, zo’n 15% onder de ATH van twee dagen geleden. Dogecoin (DOGE) is daarentegen hevig aan het schommelen waardoor SHIB nu zelfs iets uitloopt qua marktkapitalisatie. SHIB heeft momenteel een marktkapitalisatie van $40 miljard ten opzichte van de $37 miljard van dogecoin.

Opvallend is dat decentraland (MANA) nog steeds keihard stijgt. MANA is het afgelopen uur wederom met 10% omhooggeschoten, staat 40% in de plus ten opzichte van 24 uur geleden en zelfs meer dan 100% deze week. Op het moment van schrijven breekt de koers zijn ATH van $1,60 uit mei en komt op $1,61 uit. De enorme stijging komt wellicht door het Facebook nieuws die gisteren alle koersen van zogenaamde “metaverse” NFT projecten liet stijgen.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie