Timo Bult Timo Bult
29/10/2021 11:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/10/2021 11:33

Decentraland (MANA) en andere metaverse crypto’s stijgen hard na dit Facebook nieuws

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Decentraland (MANA) en andere metaverse crypto's stijgen hard na dit Facebook nieuws

Foto: Diego Thomazini/Shutterstock

Facebook heeft gisteren bekend gemaakt zijn naam te veranderen naar Meta. Het bedrijf wil zich namelijk vooral gaan richten op het ontwikkelen van een “metaverse.” Na de aankondiging springen een aantal altcoins die tevens gericht zijn op de metaverse flink omhoog!

Maar eerst, wat is dat eigenlijk, een metaverse? De term komt oorspronkelijk uit een boek van Neal Stephenson, Snow Crash genaamd. Daarin wordt het metaverse beschreven als een virtueel universum waarin gebruikers met elkaar communiceren en leven middels digitale avatars en omgevingen. Denk dan bijvoorbeeld aan spelletjes en andere virtuele ruimtes.

Crypto sluit hier natuurlijk perfect op aan. Naast dat betalingen goedkoop en snel kunnen worden gedaan, hebben eigenaren van crypto het ook echt in eigen bezit, ondanks dat het digitaal is. Ook bieden non-fungible tokens (NFT’s) de mogelijkheid om digitale voorwerpen daadwerkelijk te bezitten en te verhandelen. Stel jouw digitale avatar heeft een mooi shirt, dan kan je dit digitale shirt verkopen of natuurlijk houden. Het kopiëren van dit shirt is dankzij de onderliggende blockchain onmogelijk.

Dit gaat natuurlijk nog een stuk verder. Mensen kunnen ook digitale stukken grond bezitten, zoals op Decentraland (MANA). De aan de metaverse-gekoppelde crypto-projecten lijken nu extra aandacht te krijgen na de naamsverandering van Facebook. MANA steeg de afgelopen 24 uur namelijk al met maar liefst 43% in waarde. Axie Infinity (AXS), een NFT-spelletje, staat tevens aardig in de plus met +10%. The Sandbox (SAND) ziet daarnaast een stijging van 27%. Het zijn de metaverse tokens die op dit moment het hardst stijgen op de crypto-markt, en dat kan haast geen toeval zijn!

Meta, Facebook dus, ligt overigens nog steeds onder vuur voor zijn eigen crypto-project. Het bedrijf ontwikkelt zijn eigen crypto-wallet, wat onderdeel is van de ontwikkeling van het metaverse. Echter zijn toezichthouders en regelgevers niet echt te spreken van de plannen. Ook verlieten enkele belangrijke ontwikkelaars het project al.

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Bitcoin flash crash veroorzaakt enorme liquidatie van $1+ miljard
Cryptomunt klapt 80% naar beneden nadat hacker extra tokens maakt
Bitcoin crasht opnieuw na geruchten over Israëlische tegenaanval
Tot deze koers kan bitcoin gaan dalen volgens analisten
Bitvavo voegt populaire crypto toe & Nederlanders krijgen ‘m gratis
Bitvavo voegt populaire crypto toe & Nederlanders krijgen ‘m gratis
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Crypto Ontbijt: Altcoins & Trump crash, Bitcoin-ETF uitstroom zet door
Populaire meme crypto verliest plotseling 99% van zijn waarde
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Zeldzaam Bitcoin signaal wijst op koersstijging naar 180.000 dollar
Nieuwe crypto knalt bijna 1.200% omhoog na notering op Bybit
Advertentie