Timo Bult Timo Bult
29/10/2021 11:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/10/2021 11:33

Decentraland (MANA) en andere metaverse crypto’s stijgen hard na dit Facebook nieuws

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Decentraland (MANA) en andere metaverse crypto's stijgen hard na dit Facebook nieuws

Foto: Diego Thomazini/Shutterstock

Facebook heeft gisteren bekend gemaakt zijn naam te veranderen naar Meta. Het bedrijf wil zich namelijk vooral gaan richten op het ontwikkelen van een “metaverse.” Na de aankondiging springen een aantal altcoins die tevens gericht zijn op de metaverse flink omhoog!

Maar eerst, wat is dat eigenlijk, een metaverse? De term komt oorspronkelijk uit een boek van Neal Stephenson, Snow Crash genaamd. Daarin wordt het metaverse beschreven als een virtueel universum waarin gebruikers met elkaar communiceren en leven middels digitale avatars en omgevingen. Denk dan bijvoorbeeld aan spelletjes en andere virtuele ruimtes.

Crypto sluit hier natuurlijk perfect op aan. Naast dat betalingen goedkoop en snel kunnen worden gedaan, hebben eigenaren van crypto het ook echt in eigen bezit, ondanks dat het digitaal is. Ook bieden non-fungible tokens (NFT’s) de mogelijkheid om digitale voorwerpen daadwerkelijk te bezitten en te verhandelen. Stel jouw digitale avatar heeft een mooi shirt, dan kan je dit digitale shirt verkopen of natuurlijk houden. Het kopiëren van dit shirt is dankzij de onderliggende blockchain onmogelijk.

Dit gaat natuurlijk nog een stuk verder. Mensen kunnen ook digitale stukken grond bezitten, zoals op Decentraland (MANA). De aan de metaverse-gekoppelde crypto-projecten lijken nu extra aandacht te krijgen na de naamsverandering van Facebook. MANA steeg de afgelopen 24 uur namelijk al met maar liefst 43% in waarde. Axie Infinity (AXS), een NFT-spelletje, staat tevens aardig in de plus met +10%. The Sandbox (SAND) ziet daarnaast een stijging van 27%. Het zijn de metaverse tokens die op dit moment het hardst stijgen op de crypto-markt, en dat kan haast geen toeval zijn!

Meta, Facebook dus, ligt overigens nog steeds onder vuur voor zijn eigen crypto-project. Het bedrijf ontwikkelt zijn eigen crypto-wallet, wat onderdeel is van de ontwikkeling van het metaverse. Echter zijn toezichthouders en regelgevers niet echt te spreken van de plannen. Ook verlieten enkele belangrijke ontwikkelaars het project al.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie