Timo Bult Timo Bult
12/10/2021 12:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/10/2021 12:11

Facebooks crypto wallet ziet top ontwikkelaars vertrekken om crypto “in bredere zin” vooruit te helpen

Nieuws
Facebooks crypto wallet ziet top ontwikkelaars vertrekken om crypto in bredere zin vooruit te helpen

Twee top ontwikkelaars hebben Facebooks crypto-wallet project Novi verlaten. Zij zijn overgestapt naar Andreessen Horowitz, een investeringsbedrijf dat zich op de crypto-sector richt. Nassim Eddequiouaq en Riyaz Faizullabhoy hopen zo in een bredere zin hun bijdrage te kunnen leveren aan de groeiende crypto-wereld, aldus een artikel van het Amerikaanse CNBC.

Andreessen Horowitz is vooral bekend van zijn enorme investeringsfondsen. In juni dit jaar lanceerde het bedrijf het grootste crypto fonds ooit. Investeerders stopten $2,2 miljard in Crypto Fund III. Het bedrijf behaalde in het verleden grote successen door vroeg te investeren in bedrijven als Coinbase en projecten als Bitcoin (BTC).

De overstap van de twee top ontwikkelaar is een mooie aanwinst voor het bedrijf. Faizullabhoy zal de rol als chief technology officer (CTO) gaan vervullen en Eddequiouaq gaat aan de slag als chief information officer (CIO). De nieuwe CTO zegt in een reactie over de overstap:

“Andreessen Horowitz heeft het afgelopen decennium een indrukwekkende toewijding getoond om het hele crypto-ecosysteem vooruit te helpen, en we hebben de kans gegrepen om ons bij hun eersteklas team aan te sluiten en technische ondersteuning te bieden aan hun snelgroeiende portfolio.”

Om precies te zijn zullen de twee ontwikkelaars bedrijven gaan adviseren die onderdeel zijn van Andreessen Horowitz’ investeringsportfolio. De COO van het investeringsbedrijf, Anthony Albanese, verwacht dat de twee in hun nieuwe posities de bredere crypto-markt vooruit kunnen helpen:

“Ze waren bezig met een Facebook wallet, […] Dat was specifieker. Terwijl ik denk dat ze hier echt de kans krijgen om het crypto-ecosysteem op een zeer brede schaal te beïnvloeden.”

Facebooks crypto-project is al lange tijd in ontwikkeling en heeft al flink wat tegenslagen te verduren gekregen. Waar eerder nog grote bedrijven als PayPal onderdeel waren van het project, hebben veel van deze bedrijven het schip ondertussen verlaten. Ook de reputatie van Facebook als social media-platform helpt niet mee. Veel mensen maken zich zorgen dat Facebook de financiële data gaat combineren met data van zijn social media-platform. Vorige maand probeerde het bedrijf investeerders nog te overtuigen dat dit niet het geval zal zijn.

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Nieuws nieuws

Grote cryptobeurs gehackt voor $230 miljoen, vooral shiba inu gestolen
Duitsland dumpt 435 miljoen aan bitcoin, parlementslid slaat alarm
Nog drie dagen tot strenge cryptowet: wat gaat er gebeuren?
Nog drie dagen tot strenge cryptowet: wat gaat er gebeuren?
Crecimiento explosivo de las memecoins: ¿burbuja o valor duradero?
Na regen komt zonneschijn: Alle Nederlanders ontvangen 1 miljoen PEPE gratis
Advertentie
crypto-insiders-icon