Roy van Krieken Roy van Krieken
14/03/2022 16:36 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/03/2022 16:36

Europees Parlement stemt tegen de facto Bitcoin verbod!

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Europees Parlement stemt tegen de facto Bitcoin verbod!

Foto: increation87/Shutterstock

Goed nieuws voor bitcoin (BTC) en de wereld van cryptocurrencies! Het ECON committee van het Europees Parlement heeft vanmiddag tegen een wetsvoorstel gestemd waarin mogelijk de eerste stap richting een verbod op proof-of-work (PoW) cryptocurrencies zoals bitcoin werd gezet. Een meerderheid van de parlementariers stemde tegen waardoor een mogelijk verbod voorlopig niet zijn intrede zal doen.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

MiCA crypto wetgeving

De stemronde ging over de Markets In Crypto Assets (MiCA) wetgeving. Deze wetgeving buigt zich over digitale activa in Europa. Een van de doelen van de MiCA was het reguleren van PoW-cryptocurrencies. In eerste instantie werd in het wetsvoorstel concreet over een verbod op PoW-crypto’s gesproken, maar na heftige kritiek werd de tekst in de wet enigszins aangepast.

Experts stelden echter dat het resultaat hetzelfde was geweest voor bitcoin en andere PoW-crypto’s. Duurzaamheid was een belangrijk aspect van de MiCA en uiteraard gaan duurzaamheid en crypto mining niet goed samen. Het minen van cryptocurrencies kost in veel gevallen een enorme hoeveelheid energie. Veelal wordt beargumenteerd dat proof-of-work mining daarom niets meer is dan energie verspilling, zeker aangezien er ook een alternatief bestaat in de vorm van proof-of-stake

Uiteindelijk stemde een meerderheid tegen het wetsvoorstel. 24 parlementariërs stemden voor en 32 tegen. Vooral parlementariërs uit de linkse en sociaal-democratische hoek stemden voor het wetsvoorstel. Niet geheel verrassend natuurlijk aangezien zij duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan.

Proof-of-work cryptocurrencies als bitcoin

Hoewel dit absoluut een overwinning is voor de crypto industrie, wil dat niet zeggen dat het gevaar voor eens en altijd geweken is. PoW-crypto’s zullen een doorn in het oog blijven voor regulatoren en wetgevers over de hele wereld. De kans is groot dat vroeg of laat een nieuw wetsvoorstel zal opduiken dat probeert PoW-crypto’s de das om te doen.

Tot die tijd hoeven we ons in ieder geval geen zorgen meer te maken over het gevreesde MiCA wetsvoorstel. Dat hoofdstuk is definitief gesloten en heeft de Europese crypto gemeenschap een mooie overwinning bezorgd.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie