Rico Engelbarts
15/07/2018 09:13 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/07/2018 09:13

Euro’s pinnen met Bitcoin en euro’s omzetten naar Bitcoin, het kan in Malta

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
euros_pinnen_met_bitcoin_euros_omzetten_naar_bitcoin_malta_moonzebra

Foto: artjazz/Shutterstock

Malta blijkt opnieuw een broeinest voor crypto-activiteit te zijn. Na de inwerkingtreding van drie nieuwe crypto- en blockchain-wetten, die de standaard voor de regulatie van deze ruimtes zullen bepalen, zijn we nu getuige van de lancering van het eerste Bitcoin-geldautomaat waarbij je zowel je Bitcoin kan omruilen voor euro’s als andersom. De automaat is ontwikkeld door het innovatieve bedrijf Moon Zebra en bevindt zich aan de Tower Road in Sliema, een iconisch plaatsjes aan de noordoost-kust van Malta.
Moon Zebra is een samenwerkingsverband tussen Leon Siegmund, crypto-ondernemer en zelfverklaarde Bitcoin-maximalist, en de zakenman Jonas Abrahamsson. Siegmund is tevens een van de oprichters van de Bitcoin Club Malta, een club die regelmatig evenementen en bijeenkomsten organiseert en wat een graag geziene plek is voor de lokale Bitcoin-zakenwereld. Moon Zebra doet serieuze pogingen om Bitcoin onderdeel van de gevestigde orde te maken en probeert het proces van algemene acceptatie onder de lokale bevolking te versnellen.
Siegmund is van mening dat er een enorm potentieel is voor handel en dat de samenleving als geheel kan floreren met Malta als een knooppunt voor Bitcoin en crypto in het algemeen. Hij legde uit dat het idee van een BTC-geldautomaat misschien niet heel high-tech is, maar dat hij hoop dat het mensen wel meer geïnteresseerd maakt in cryptocurrency in het algemeen:

De geldautomaat op zich is slechts een overgang, en zal binnen niet al te lange tijd achterhaald zijn omdat de toekomst duidelijk contactloos is en volledig uit digitale transacties zal bestaan. Misschien dat we nog een soort van contant geld blijven gebruiken voor nostalgische of gemaksredenen.

Malta heeft niet de beste ervaringen met Bitcoin-geldautomaten. In 2017 verdween het eerste BTC-geldautomaat spoorloos, waarbij liefdadigheidsinstellingen voor meer dan €3.000 bestolen werden. Maar met de nieuwe automaat is Moon Zebra van plan dat niet nog een keer te laten gebeuren. Met een team van vier crypto-specialisten focust het zich op het onderhoud en het installeren van crypto-geldautomaten en is het van plan nieuwe projecten te lanceren in de nabije toekomst.
De geldautomaat biedt mensen de mogelijkheid om crypto te bemachtigen op een vergelijkbare manier als hoe contant geld gepind wordt. Men hoeft alleen maar naar de geldautomaat te lopen, euro’s te storten, hun public key in te voeren en de BTC wordt naar de desbetreffende wallet gestuurd. Andersom werkt het precies hetzelfde en derhalve kunnen exchanges omzeilt worden. De crypto-geldautomaat van Moon Zebra werkt aanvankelijk alleen met Bitcoin, maar het bedrijf sluit niet uit dat dat in de toekomst zou kunnen veranderen.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Advertentie