Kevin Schijven Kevin Schijven
19/05/2021 19:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/05/2021 19:22

Extreme volatiliteit: Bitcoin koers terug naar $40.000, ethereum $3.000 & dogecoin $0,4, maar dalen we alweer?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers bereikte all time high; grote volatiliteit op komst! Een blik op ethereum

De enorme crash van vandaag in de cryptocurrency markt zal je waarschijnlijk niet ontgaan zijn. Alle koersen stonden al diep in het rood en een plotselinge flash crash gooide er vanmiddag nog een enorme schep bovenop.

Na de crash maakten de koersen onmiddellijk weer een scherpe beweging omhoog. Een overgroot deel van de koersen is weer van de meest recente crash hersteld, al staan ze nog wel vandaag ver in het rood. Momenteel tonen de meeste grote crypto koersen een hoge mate van correlatie. De hele markt maakt dezelfde beweging; een van extreme volatiliteit.

Veel investeerders zijn sceptisch over de gang van zaken en spreken over marktmanipulatie door de zogenaamde whales; investeerders met enorme hoeveelheden in bezit. Ook is de timing van veel recente fear, uncertainty & doubt (FUD) voor veel mensen verdacht:

Helaas is de volatiliteit nog niet ten einde; veel koersen hebben zojuist weer een behoorlijke daling ingezet.

Bitcoin (BTC)

De Bitcoin (BTC) koers kwam vandaag zelfs onder zijn 200-dagen moving average uit en zakte vanmiddag naar een low van $30.400. Vervolgens steeg de koers in enkele uren weer terug naar ongeveer $41.600, een stijging van maar liefst 37%. Echter kwam de koers hier veel weerstand tegen en op het moment van schrijven duikt bitcoin alweer onder $38.000.

Altcoins

Ethereum (ETH) daalde helemaal terug naar $2.050 en stuiterde toen weer gelijk naar $3.000, een stijging van zelfs 46%. De ether koers duikt nu weer echter onder $2.600.

Dogecoin (DOGE) staat inmiddels op $0,42 nadat de koers daalde naar $0,25. Dat is een stijging van zelfs 68%, maar nu zakt de koers toch weer naar $0,35. Ripple (XRP) herstelde van $0,99 naar $1,35 en is nu weer terug bij $1,15. Cardano (ADA) schoot met 60% weer terug omhoog naar $1,90, maar zakt nu naar $1,59.

Ook Polygon (MATIC) koers begint steeds meer op de rest van de markt te lijken. Toch is MATIC letterlijk de enige koers in de top 100 grootste crypto die nog in de plus staat ten opzichte van een week geleden, en zelfs met 80%.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie