Roy van Krieken Roy van Krieken
25/10/2021 16:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/02/2024 14:47

Financieel adviseurs in VS krijgen van veel klanten vragen over crypto’s als bitcoin (BTC), blijkt uit onderzoek

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Financieel adviseurs in VS krijgen van veel klanten vragen over crypto's als bitcoin (BTC), blijkt uit onderzoek

Het sentiment van financieel adviseurs in de Verenigde Staten is al jaren vrij terughoudend als het op mogelijke crypto investeringen aankomt. Desalniettemin geeft een groot deel van deze adviseurs aan dat zij vaak vragen krijgen van hun cliënten over deze nieuwe soort activa. Recente ontwikkelingen kunnen ertoe leiden dat adviseurs makkelijker hun cliënten zullen adviseren om een crypto investering te doen.

Bekende crypto-tweeling wordt mede-eigenaar van ‘Bitcoin voetbalclub’
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitwise Asset Management

Een onderzoek van Bitwise Asset Management dat werd gepubliceerd in het Wall Street Journal stelde dat een opmerkelijke hoeveelheid van de professionele financieel adviseurs in de Verenigde Staten vragen krijgen over crypto investeringen van hun clienten. 

Maar liefst 81% van alle financieel adviseurs gaf in het onderzoek aan dat hun klanten enorm geïnteresseerd waren in een mogelijke crypto investering. Het was tot voor kort echter lastig voor dergelijke adviseurs om hun cliënten groen licht te geven voor een daadwerkelijke investering. Dat wil niet zeggen dat zij dit niet wilden.

Er bestond simpelweg geen gemakkelijke en ‘mainstream’ manier voor de cliënten van de financieel adviseurs om een crypto investering te doen. Om die reden waren zij veelal terughoudend. Dit veranderde echter onlangs.

Advertentie

Bitcoin ETF’s

Onlangs werden namelijk de eerste bitcoin (BTC) futures ETF’s, of beursfondsen, goedgekeurd door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Dit zorgde ervoor dat investeerders op de Amerikaanse beurs indirecte blootstelling aan de grootste cryptocurrency kunnen genereren.

Vervolgens betekent dat weer dat financieel adviseurs in het land veel makkelijker het voorstel kunnen doen aan hun cliënten om een investering in bitcoin te nemen.

Volgens de CEO van MicroStrategy, Michael Saylor, zijn er meer dan 200.000 financieel adviseurs in het land die gezamenlijk verantwoordelijk zijn voor het beheer van zo’n $100 biljoen. De potentie is dus astronomisch.

Eindelijk kunnen financieel adviseurs met een gerust hart tegemoet komen aan de vragen van hun cliënten. Door de komst van de eerste bitcoin ETF’s op de Amerikaanse beurs wordt een investering in bitcoin nu echt gezien als een professionele investering.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie