Rico Engelbarts
15/06/2018 12:27 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/06/2018 12:27

Fundstrat's Tom Lee: De zwakte in Bitcoin wordt veroorzaakt door het verlopen van Futures

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Volgens Thomas Lee, hoofd van Fundstrat, is de recente daling van de Bitcoin (BTC) prijs waarschijnlijk het gevolg van het verlopen van Bitcoin-futures, meldt Bloomberg op 14 juni.

In een rapport legde Lee uit dat de zwakte van Bitcoin (BTC), die eerder deze week met meer dan 20% daalde, het gevolg was van het aflopen van Futures contracten. Lee zei dat de “aanzienlijke volatiliteit” deels te danken is door het aantreden van de CBOE die in december 2017 zijn futures-contracten lanceerde. Lee schreef:

Bitcoin ziet dramatische prijsveranderingen rondom CBOE-futures-expiraties … We hebben een deel van de gegevens en data samengesteld en dit lijkt inderdaad waar te zijn.

Volgens Lee ziet Bitcoin meestal een daling van ongeveer 18 procent in 10 dagen voordat de termijn verstreken is, waarna prijzen zich over het algemeen herstellen in de 6 dagen erna. Lee legde uit dat als een handelaar ‘long’ op Bitcoin zit en ‘short’ gaat op de futures, zij grote hoeveelheden van BTC kunnen verkopen tegen de volume gewogen gemiddelde prijs naarmate de vervaldatum dichterbij komt.

In de buurt van de vervaldatum kunnen ze echter hun resterende Bitcoin verkopen, waardoor de prijs daalt en de shortpositie in de futures die ze sluiten met een aanzienlijke winst afsluiten.

Crypto-markten zagen vandaag een lichte opleving en zagen winst van een totale marktkapitalisatie van ongeveer $20 miljard van het laagste punt van woensdag van $271 miljard. Deze week is Bitcoin zo laag als $ 6.263 gedaald. De bekende cryptocurrency heeft een groei van meer dan 5% gezien in de periode van 24 uur en handelt op moment van schrijven rond de $6,600.

De Amerikaanse Commodity Futures Trading Commission (CFTC) heeft een onderzoek gestart naar vier grote crypto-exchanges: Bitstamp, Coinbase, itBit en Kraken die gegevens hebben verstrekt aan de CME Group, die in december 2017 Bitcoin-futures-handel heeft geïntroduceerd. CFTC onderzoekt of deze exchanges acties hebben ondernomen om de prijzen van cryptocurrencies te kunnen manipuleren.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie