Kevin Schijven Kevin Schijven
12/02/2021 12:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/11/2023 11:16

Gaat Amazon een eigen cryptocurrency te lanceren?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Gaat Amazon een eigen cryptocurrency te lanceren?

Amazon, het gigantische Amerikaanse e-commercebedrijf, is blijkbaar stiekem een eigen cryptocurrency aan het ontwikkelen. Dat blijkt uit een aantal vacatures die onlangs op de website van Amazon verschenen.
Uit de vacatures blijkt dat Amazon een team wil opbouwen om een nieuwe “digitale valuta” en een “nieuw betaalproduct” te lanceren. Het plan is om het product als eerst in Mexico te lanceren.
Het project heeft nog geen officiële naam, maar wordt in de vacatures een “Digital and Emerging Payments” (DEP) systeem genoemd.

“We zijn op zoek naar een leider om ons te helpen een nieuw betaalproduct te lanceren, te beginnen met Mexico als ons eerste lanceringsland. Met dit product kunnen klanten hun geld omzetten in digitale valuta, waarmee klanten kunnen genieten van onlinediensten, waaronder het kopen van goederen en/of diensten zoals Prime Video.”

Aldus de vacature voor een software development manager voor DEP. Deze vacatures zijn inmiddels weer verwijderd van de website. Wellicht was het niet de bedoeling dat het nieuws op deze manier werd onthuld. Amazon heeft vooralsnog ook geen reactie gegeven op het nieuws.
Steeds meer grote bedrijven wagen zich aan de cryptocurrency-markt. Zo kondigde Tesla onlangs aan dat de autofabrikant van Elon Musk $1,5 miljard in bitcoin (BTC) investeert. Mastercard kondigde gisteren nog aan dat de betalingsgigant dit jaar cryptocurrencies zal ondersteunen.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie