Timo Bult Timo Bult
24/07/2021 06:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/11/2023 11:17

Gaat Amazon zich aan bitcoin (BTC) wagen? Nieuwe vacature suggereert crypto-avontuur

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Gaat Amazon zich aan bitcoin (BTC) wagen Nieuwe vacature suggereert crypto-avontuur

Gaat Amazon binnenkort de cryptowereld binnenstappen? Een op donderdag geplaatste vacature suggereert dat het enorme bedrijf dit wil gaan doen. Details worden niet gegeven, wel worden crypto en blockchain een aantal keer genoemd.

De positie heet zelfs “Digital Currency and Blockchain Product Lead.” De kandidaat zal aan de slag gaan met betalingsoplossingen binnen het bedrijf en zal samen gaan werken met Amazons Payments Acceptance and Experience team. Verder valt te lezen:

“Je maakt gebruik van jouw domeinexpertise in Blockchain, Distributed Ledger, Central Bank Digital Currencies en Cryptocurrency om de argumenten te ontwikkelen voor de capaciteiten die moeten worden ontwikkeld, de algemene visie en productstrategie te stimuleren en leiderschapsinspanningen en investeringen voor nieuwe capaciteiten te verwerven.”

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Niet het eerste mega bedrijf dat zich aan crypto waagt

Amazon is niet het eerste bedrijf dat iemand zoekt met ervaring in en kennis van crypto. In mei was nog op Crypto Insiders te lezen dat Apple een soortgelijke kandidaat zocht. Toen viel te lezen:

“We zijn op zoek naar een bewezen professional in wereldwijde alternatieve en opkomende betalingsoplossingen. We hebben jouw hulp nodig bij het vormen van een partnerschapskader en commerciële modellen, het definiëren van implementatieparadigma’s, het identificeren van belangrijke spelers en het beheren van relaties met strategische alternatieve betalingspartners.”

Meer recent liet Fidelity, een financiële dienstverlener, weten zijn team voor digitale activa flink te willen uitbreiden. Het bedrijf is op zoek naar 100 extra mensen, een groei van maar liefst 70%!

Een concurrent van dat bedrijf, JPMorgan, kondigde gisteren aan dat klanten nu in bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) kunnen investeren. Het gaat dan om zogenaamde retail wealth management klanten, oftewel vermogensbeheerders. Ze kunnen niet direct in crypto investeren maar krijgen toegang tot een aantal crypto fondsen. Hierover lees je hier meer.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie