John van Meer John van Meer
03/03/2024 21:29 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/03/2024 19:22

Gaat bitcoin (BTC) naar $76.000 stijgen, of gaan we zijwaarts?

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Beste kijkers, welkom bij deze uitgebreide analyse van de huidige staat van de cryptocurrency-markt. Ik ben hier om jullie door de recente ontwikkelingen te leiden, en om te kijken wat we kunnen verwachten in de komende dagen en weken. Onder andere de bitcoin (BTC) halving en GMX en Algo worden besproken.

Bitcoin is een ‘Ponzi’ en ‘fraude’ volgens JPMorgan CEO
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin (halving) analyse

Laten we beginnen met bitcoin, het paradepaardje van de crypto-wereld. De afgelopen 24 uur heeft de munt een mooie stijging doorgemaakt, met een toename van 1,2%. Momenteel zweeft de koers ergens tussen de $62.000 en $63.000. Ik ben bezig met het analyseren van mogelijke instapmomenten en potentiële verdere stijgingen. Mogelijk kan de koers zelfs richting de $70.000.

Maar laten we niet vergeten dat bitcoin niet de enige speler in de markt is. Ik wil ook twee altcoins bespreken: GMX (GMX) en algorand (ALGO). Deze zijn aangevraagd door jullie, mijn kijkers, en ik denk dat ze veel potentieel hebben om aanzienlijk in waarde te stijgen.

Voordat we echter dieper ingaan op de grafieken, wil ik enkele belangrijke nieuwsontwikkelingen delen. De interesse in bitcoin blijft enorm hoog, vooral met de groeiende populariteit van bitcoin ETF’s. Dit heeft een aanzienlijke impact op de prijs gehad, maar er zijn ook enkele zorgen. Zoals bijvoorbeeld de hoge funding rates die vaak indicatief zijn voor een mogelijke correctie.

Advertentie

Technische crypto analyse

Een interessant punt om te overwegen is de invloed van de halving op bitcoin. Historische gegevens laten zien dat na elke halvering een sterke stijging van de markt volgde. Dit kan een belangrijk aspect zijn om rekening mee te houden bij het maken van investeringsbeslissingen.

Wat betreft de technische analyse, zien we op verschillende tijdsframes een interessant patroon ontstaan. Op de maandelijkse grafiek zien we bijvoorbeeld een enorme bullish candlestick, wat een teken kan zijn van toenemend momentum. Echter, op de wekelijkse grafiek zijn er enkele indicaties van overbought condities, wat mogelijk kan wijzen op een tijdelijke top.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

GMX en algorand (ALGO) altcoin analyses

 Laten we eens dieper ingaan op GMX en Algo. GMX vertoont een interessant inverse head and shoulders-patroon op de grafiek, wat vaak wordt gezien als een bullish signaal. Als GMX erin slaagt uit te breken boven de weerstand rond de $61, kunnen we een sterke stijging verwachten richting de $90, en mogelijk zelfs hoger. Dit maakt GMX een interessante kandidaat voor investeerders die op zoek zijn naar groeimogelijkheden.

Wat betreft Algo, zien we een vergelijkbaar optimistisch beeld. Ook hier wordt een inverse head and shoulders-patroon gevormd, wat kan wijzen op een mogelijke trendomkering.

Als Algo erin slaagt uit te breken boven de weerstand rond de $0,45, kan dit leiden tot een significante stijging richting de $0,70 en hoger. Met een potentieel rendement van meer dan 50%, blijft Algo een interessante optie voor investeerders die op zoek zijn naar kansen in de altcoin-markt.

Analist waarschuwt: Bitcoin gaat niet stijgen na de halving
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Join de “de Bitcoin Consultant” community

John sluit zijn video’s altijd af met “happy trading”. Want dat is wat hij voor traders doet: hij maakt de moeilijke materie begrijpelijk middels de Youtube video’s en cursusaanbod waardoor traden een “happy” onderneming wordt. Duizenden hebben zijn cursussen al gevolgd en je kunt hier beginnen met de gratis kennismakingscursus. Naast de wekelijkse video’s kun je ook meer updates krijgen in zijn gratis Telegram.

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 9000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Deel dit artikel
John van Meer

De Bitcoin Consultant voorziet kijkers al sinds 2018 van zeer interessante video’s in crypto omtrent nieuws en prijs analyses. Kijkers waarderen hem vanwege zijn nuchtere, objectieve en begrijpelijke kijk op crypto (koersen) met een vrolijke noot. Het is dan ook niet gek dat meer dan 6000 crypto enthousiasten zijn cursussen hebben gevolgd om betere traders en investeerders te worden.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie