Roy van Krieken Roy van Krieken
13/06/2022 15:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/06/2022 15:04

Geen paniek, deze bitcoin crash is niets nieuws!

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Geen paniek, deze bitcoin crash is niets nieuws!

Foto: ImageFlow/Shutterstock

Vanochtend werden veel crypto investeerders wakker met een portfolio dat aanzienlijk minder waard was dan de dag ervoor. De crypto markt glijdt behoorlijk onderuit vandaag en de paniek zit er goed in. Maar is deze paniek eigenlijk wel terecht? Als we kijken naar het verleden zien we namelijk dat de crypto markt al meerdere keren zo’n heftige crash heeft doorstaan en elke keer kwam het uiteindelijk weer goed!

Bitcoin transactiekosten crashen hard na bizarre halving piek
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Crypto crash

Het lijkt erop dat vandaag de boeken in zal gaan als een van de zwaarste dagen voor crypto investeerders in een paar jaar tijd. De koers van bitcoin (BTC) staat vandaag meer dan 10% in het rood en ethereum (ETH) is zelfs meer dan 16% gekelderd! De meeste altcoins doen het nog veel slechter. Een vuurrode maandag dus.

Veel crypto investeerders maken zich, niet geheel onterecht natuurlijk, daarom grote zorgen om hun vermogen dat zij praktisch in rook op zien gaan. Toch is een groot deel van deze paniek wellicht niet nodig. Om wat broodnodig perspectief te bieden tijdens een onstuimige periode zoals deze kan het daarom verstandig zijn om eens naar de geschiedenis van de crypto markt te kijken.

Het verleden staat bol van de crashes

Vrijwel elke markt, zij het de aandelenmarkt, de goederenmarkt of de crypto markt, gaat door periodes heen van expansie en contractie. Dat betekent dat er eigenlijk altijd periodes zijn waarin de koersen voornamelijk stijgen en periodes waarin de koersen vooral dalen. Hoewel een periode van vooral dalingen natuurlijk pijnlijk kan zijn, blijft dit onderdeel van het spelletje.

Vooral door de hoge volatiliteit binnen de crypto markt kunnen deze schommelingen hard aankomen. Als we naar het verleden kijken is het resultaat echter altijd hetzelfde: Na een heftige crash komt het altijd weer goed. Zelfs na de enorm heftige crash in 2018, toen de bitcoin koers met bijna 85% kelderde, bereikte diezelfde koers slechts drie jaar later weer een nieuwe all-time high.

100% van de bitcoin investeerders die vier jaar geleden hun bitcoins kocht staat op dit moment nog steeds in het groen. Bitcoin, en de rest van de crypto markt, crasht nou eenmaal met enige regelmaat. In totaal is bitcoin zeven (!) keer met meer dan 50% gecrasht en elke keer kwam het weer goed. Hoewel dit natuurlijk geen garantie is dat het deze keer ook weer goedkomt, liegt het track record van bitcoin en de bredere crypto markt er niet om.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie