Kevin Schijven Kevin Schijven
29/05/2019 09:45 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/05/2019 09:45

Geluiden uit de markt: bitcoin (BTC) bull- of bear-markt?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Geluiden uit de markt: bitcoin (BTC) bull- of bear-markt?

Foto: Pisit.Sj/Shutterstock

Er lijkt een kleine correctie plaats te vinden in de cryptocurrency-markt op 29 mei. Bijna alle grote cryptocurrencies op de markt, waaronder bitcoin (BTC), tonen vandaag een lichte daling van een à twee procent. Dat brengt de prijs van BTC net iets onder de $8.600 op het moment van schrijven, wat alsnog meer dan een verdubbeling is sinds april.
Er heerst dan ook een bullish sentiment in de markt. Andy Cheung, COO van cryptocurrency-exchange OKEx, is ervan overtuigd dat de koers van bitcoin zijn all-time high (ATH) van $20.000 uit eind 2017 opnieuw zal bereiken in 2019. Hij noemt het zelfs een “conservatieve voorspelling:”

$20.000 is een conservatieve voorspelling voor de bitcoin-prijs in 2019, zoals ik vorig jaar al zei. De rally stopt niet hier, want er komen meer institutionele beleggers op de markt en de halvening vindt plaats in 2020. We zijn zeer verheugd over deze bullish trend en ik kijk uit naar het nieuw hoogtepunt dat bitcoin verdient.

Maar de bears laten natuurlijk ook van zich horen. Bitcoin Jack, een bekende analist van Bravado, verwacht dat $9.800 de volgende stap zal zijn voor de koers om te testen. Daarna zou de koers eventueel door kunnen stijgen naar $11.500 maar hij acht de kans op een correctie terug naar $6.400 groter:


Cryptoanalist Magic is er zelfs van overtuigd dat we nog steeds in een bear-markt zitten. In zijn analyse beschrijft hij de koers van bitcoin als lineair en noemt hij de huidige rally een bear-markt rally. Hij verwacht dat de BTC-prijs rond 9 oktober dit jaar terug zal zakken naar $3.000. Dat zou de markt weer helemaal terugbrengen naar het dieptepunt van 2018.


Onlangs schreef crypto-handelaar en -analist Teddy dat hij pas overtuigd is dat we in een bull-markt zitten als bitcoin door $11.700 heen breekt, maar volgens investeerder Don Alt moet bitcoin eerst nog de resistance-niveaus op $10.000 en $11.500 testen.
Brian Kelly, CEO van BKCM en vaste gast bij CNBC’s Fast Money, zei vorige week dat hij in ieder geval zeer bullish is over de prijs van bitcoin. Hij noemt daarvoor de adoptie door institutionele investeerders, maar voornamelijk de halvening die volgend jaar mei zal plaatsvinden.
Heb je de laatste wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David gemist? Klik hier om deze alsnog te lezen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie