Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo

CNBC’s Brian Kelly is zeer bullish over bitcoin, vooral door aanstaande ‘halvening’

Bitcoin (BTC) heeft de afgelopen week zijn waarde rond de $8.000 weten vast te houden en de markt vraagt zich natuurlijk af waar de koers nu heen zal gaan. Brian Kelly, CEO van BKCM en vaste gast bij CNBC’s Fast Money, is in ieder geval zeer bullish over de prijs.

Tijdens het nieuwste segment van CNBC’s Fast Money geeft Brian Kelly een aantal verschillende redenen waarom hij denkt dat prijs van bitcoin het komende jaar zal blijven stijgen.

- Advertentie -

Als eerste benoemt Kelly de adoptie door institutionele investeerders, specifiek de intreding van Fidelity Digital Assets in de cryptocurrency-markt. Als tweede benoemt hij de anticipatie van detailhandelaren als TD Ameritrade die de komende maanden zullen beginnen met het verkopen van bitcoin.

Echter is de voornaamste reden voor een stijging die Brian Kelly noemt de “halvening” van bitcoin. Volgend jaar rond deze tijd zal de beloning voor het minen van een block op de blockchain van bitcoin gehalveerd worden van 12,5 BTC naar 6,25 BTC. Voorheen, in 2012 en 2016, leidde dit tot een sterke stijging van de bitcoin-koers.

Over het algemeen heb je een rally het jaar voor [de halvening] en het jaar erna. We staan net aan het begin van die fase. Dus je hebt een combinatie van veel vraag die binnenkomt en we gaan een periode tegemoet waar we een halvening zullen zien, en dat is over het algemeen erg bullish.

Aldus Brian Kelly. Verder zegt hij dat nu het moment is om de markt in te stappen. Hij raadt mensen aan een tot vijf procent van hun porfolio in bitcoin te investeren, want het blijft een risico. Ook beweert hij dat hij veel cryptocurrency-miners heeft gesproken:

Ik heb met veel miners over de hele wereld gesproken en veel van hen hebben gezegd dat ze voldoende bitcoin hebben verkocht om het volgende jaar door te komen. Ze gaan bitcoin nu opsparen, ze zullen het niet verkopen, en dat aanbod zal gehalveerd worden. Dus het is gewoon simpele economie: veel vraag, weinig aanbod, dus gaat de prijs omhoog.

Ditmaal gaf Brian Kelly echter geen indicatie over waar hij verwacht dat de prijs het komende jaar heen zal gaan. Dat deed hij vorige maand nog wel. Toen beweerde Kelly dat BTC boven de $20.000 kan gaan stijgen vanwege institutionele adoptie.

Onlangs schreef Arthur Hayes, CEO van cryptocurrency-exchange BitMEX dat de bitcoin bull markt is gearriveerd. Tom Lee, CEO van Fundstrat Global, schreef dat hij het daarmee eens is en gaf 14 redenen waarom de crypto winter eindelijk ten einde is.

Ook Michael Novogratz, CEO van Galaxy Digital, liet recentelijk weten dat hij overtuigd is dat de crypto winter voorbij is, al denkt hij niet dat we binnenkort een sterke stijging voor altcoins zullen zien.

Heb je de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van David afgelopen maandag gelezen? Je wilt ‘m niet missen! Lees ‘m alsnog hier!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitdenex
Reviewed
€8.002,65 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€8.025,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€8.075,06 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.084,45 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€8.088,92 Kopen
5
SATOS
Reviewed
€8.128,41 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitdenex
Reviewed
€8.002,65 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€8.025,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€8.075,06 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.084,45 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€8.088,92 Kopen
5
SATOS
Reviewed
€8.128,41 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Stef: Sideways en altcoin run?

Bitcoin is in de afgelopen weken flink gedaald, als we kijken naar het marktvolume. We zijn vanaf de week van 1 juni naar vorige...