Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo
Home Nieuws Bitcoin nieuws Brian Kelly: "Institutioneel geld kan bitcoin (BTC) tot boven de $20.000 drijven"

Brian Kelly: “Institutioneel geld kan bitcoin (BTC) tot boven de $20.000 drijven”

Uit verschillende gegevens blijkt dat de interesse vanuit de hoek van institutionele beleggers aan het groeien is. Onder andere vanwege het toenemende aantal investeringsproducten van institutioneel niveau zal bitcoin (BTC) binnen twee jaar een nieuw hoogtepunt kunnen bereiken, aldus Brian Kelly, crypto-industrie deskundige, in een interview met CNBC’s “Fast Money”.

In het interview zegt hij dat in de komende jaren “de institutionele adoptie van crypto, BTC tot boven de $20.000 kan laten stijgen.” Hij haalt hierbij verschillende ontwikkelingen aan, zoals Fidelity dat steeds meer interesse begint te tonen in de cryptomarkt. Het bedrijf heeft zelfs een speciale crypto-afdeling: “Fidelity Digital Assets”.

- Advertentie -

Ook Alex Krüger, bekend bitcoin trader met bijna 30 duizend volgers op Twitter, wijst op een toename van interesse. Aan de hand van een grafiek laat Krüger zien dat het volume van de bitcoin futures van CME nog nooit zo hoog was:

In februari hield het Global Blockchain Business Council (GBBC) bovendien een enquête waarin grote investeerders een aantal vragen werd gesteld omtrent cryptocurrency. Zo zou 41% van de ondervraagden van plan zijn deel te nemen aan een Initial Coin Offering (ICO). Daarnaast verwacht zo’n 19% dat crypto in 2021 een normale investeringsoptie zal zijn.

De reden dat de meeste institutionele beleggers vaak nog wegblijven heeft vooral te maken met het feit dat de crypto-industrie op veel vlakken nog ongereguleerd is. En aangezien dit type belegger vaak met grote sommen geld investeert, is het handelen via een reguliere cryptocurrency exchange te risicovol.

Met de huidige ontwikkelingen lijkt het echter slechts een kwestie van tijd voordat we een grote instroom van institutionele beleggers zullen zien. En de institutionele beleggers die al zijn ingestapt, zijn volgens Krüger ingestapt voor de langere termijn. Om met Krüger’s woorden af te sluiten: “Bitcoin. Het institutionele geld is hier.”

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€8.294,24 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€8.186,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€8.247,06 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€8.248,58 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.249,44 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Stef: De $9.100 moet houden en dit is waarom!

Volume wise zeg ik nu al dat we absoluut niet bullish zijn op de koers van bitcoin (BTC). In de week van 11 tot...

De koers van bitcoin (BTC) volgens Stef: De $9.100 moet houden en dit is waarom!

0
Volume wise zeg ik nu al dat we absoluut niet bullish zijn op de koers van bitcoin (BTC). In de week van 11 tot 18 mei zat er maar liefst voor $20 miljard aan marktorders in die weekly candle. Als we de week daarna kijken zitten we op $14...