Rico Engelbarts
16/02/2019 17:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/02/2019 17:00

Onderzoek: meer institutionele beleggers betreden crypto-markt in de komende 5 jaar

Nieuws
onderzoek_meer_institutionele_beleggers_betreden_crypto_markt_in_de_komende_vijf_jaar

De Global Blockchain Business Council (GBBC) heeft de afgelopen twee maanden een enquête gehouden onder institutionele investeerders. De resultaten van dat onderzoek laten een aantal interessante ontwikkelingen zien.
De enquête vroeg grote investeerders onder andere of ze van plan zijn om de Initial Coin Offering (ICO) markt gaan betreden in de komende vijf jaar. Maar liefst 41% zegt dit van plan te zijn, ondanks het feit dat veel ICO’s vaak geen resultaten leveren of oplichterij blijken te zijn. ICO’s zijn in veel landen slecht gereguleerd, maar dat is langzaam aan het veranderen gezien de steeds grotere bekendheid van cryptocurrency en blockchain-technologie. Daarnaast zorgen platforms zoals Binance Launchpad voor veiligere token-verkopen voor beleggers.
Nog een opmerkelijk gegeven is dat uit de enquête blijkt dat 19% van de investeerders verwacht dat crypto’s normale investeringsopties zullen zijn in 2021. Hieruit valt af te leiden dat steeds meer investeerders de markt zullen betreden in de komende jaren.
De enquête werd gedurende december 2018 en januari 2019 gehouden, en is dus zeer recent. De CEO van GBBC, Sandra Ro, merkt op dat op basis van de resultaten van het onderzoek van de organisatie, cryptocurrency en digitale activa in 2027 ongeveer 10% van het wereldwijde bruto binnenlands product (BBP) zullen uitmaken. Dit betekent dat er in de komende jaren een grote groei zou moeten ontstaan gezien de huidige situatie op de crypto-markt.
De organisatie publiceerde vorige maand ook al een enquête, waaruit bleek dat 63% van de investeerders zag dat oudere adviseurs blockchain en crypto niet begrijpen. Dit benadrukt nog maar eens dat de groei van de crypto-industrie ook kan worden gestimuleerd door mensen beter voor te lichten over wat cryptocurrency en blockchain precies zijn. Pas dan zullen ook oudere adviseurs en executives inzien welke impact de technologie kan hebben.
Uit datzelfde onderzoek bleek daarnaast dat 40% van de institutionele investeerders blockchain ziet als de belangrijkste technologische innovatie sinds de ontwikkeling van het internet. De resultaten van het recente onderzoek bieden dus hoop voor een nieuwe groeispurt van de crypto-industrie. Wel moeten cryptocurrency, digitale activa en blockchain beter uitgelegd worden aan investeerders en executives om die groeispurt daadwerkelijk op gang te brengen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie