Roy van Krieken Roy van Krieken
13/07/2021 14:24 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/07/2021 14:24

Gigantische Amerikaanse vermogensbeheerder koopt aandeel in groot bitcoin-bezitter MicroStrategy

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Gigantische Amerikaanse vermogensbeheerder koopt aandeel in groot bitcoin-bezitter MicroStrategy

Het bedrijf van Michael Saylor, MicroStrategy, is al enige tijd de grootste zakelijke holder van bitcoin (BTC). Het bedrijf heeft 105.085 bitcoins op de balans staan, meer dan welk ander bedrijf dan ook. 

Bitcoin miners strijden voor eerste block na halving, die miljoenen waard is
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Capital International Group

Het lijkt erop dat een gigantische vermogensbeheerder uit Los Angeles de bedrijfsvoering van MicroStrategy wel zag zitten. Capital International Group heeft namelijk een aandeel van 12,2% in MicroStrategy bemachtigd.

Door deze investering door Capital International Group is het een van de grootste indirecte investeerders van bitcoin. Capital International Group is een reus van een vermogensbeheerder. Zij hebben namelijk meer dan $2,3 biljoen aan assets under management (AUM). 

In een document van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) is te zien dat Capital International Group 953.242 MSTR aandelen bezit. Deze aandelen hebben een marktwaarde van $560 miljoen. Hiermee is Capital International Group de op-een-na grootste investeerder in het bedrijf. Alleen BlackRock heeft een groter aandeel in MicroStrategy

Advertentie

Investeren in MicroStrategy is investeren in bitcoin

MicroStrategy heeft het afgelopen jaar enorm veel bitcoin ingeslagen. Vorige maand kocht het bedrijf nog zo’n $500 miljoen aan bitcoin. Ook heeft het bedrijf het plan om $1 miljard aan aandelen te verkopen om zo nog meer bitcoins te kunnen betalen. 

Het is om deze reden dat MicroStrategy als het ware een indirecte investering in bitcoin is geworden. Doordat het bedrijf zo ongelofelijk veel blootstelling aan de grootste cryptocurrency heeft, is het succes van het bedrijf veelal gekoppeld aan de koers van bitcoin.

Hoewel MicroStrategy ook zeker andere diensten aanbied, zoals data analyse, blijft bitcoin hetgeen waar de meesten het bedrijf van kennen. Daarom zien investeerders MicroStrategy ook steeds meer als een manier om indirect ook blootstelling te krijgen aan bitcoin.

Of Capital International Group met deze insteek het aandeel van MicroStrategy heeft gekocht is nog niet bekend. Het bedrijf heeft namelijk nog niets naar buiten gebracht over de recente investering.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie