Simon Bosch Simon Bosch
26/01/2024 16:36 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/01/2024 15:47

Goed nieuws: BTC beursfonds van Grayscale krimpt steeds minder hard

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers wordt gedrukt door ETF leegloop, onthult rapport

Foto: 24K-Production/Shutterstock

Begin deze maand stond in het teken van de goedkeuring van 11 verschillende Amerikaanse spot-ETF’s voor bitcoin (BTC). Maar vlak hierna zette het grootste bitcoin-beursfonds opeens een enorme daling in, wat enige angst veroorzaakt. Deze trend is op donderdag doorgezet, maar vrijdag was een eerste lichtpuntje te zien.

Zweden eist bijna $100 miljoen van bitcoin miners
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Grayscale verkoopt nog steeds BTC, maar stroom neemt af

Op sociale mediaplatform X schrijft de Nederlandse crypto-influencer Daan Crypto Trades dat Grayscale op donderdag 13.000 BTC uit de wallets van het GBTC-beursfonds heeft gehaald. Dat is bij de huidige koers ongeveer 520 miljoen dollar waard. Op woensdag was dit nog meer dan 18.000 BTC, of ruim 700 miljoen dollar.

Wel is er bij Grayscale een duidelijke dalende trend te zien in hoeveel bitcoins er wegstromen. Op vrijdag nam dit namelijk af tot 450 miljoen, een “grote afname,” zo stelt Daan Crypto op X.

GBTC is op het moment met ruime afstand het grootste bitcoin-beursfonds ter wereld. Volgens Yahoo Finance heeft het voor klanten ruim 26 miljard dollar in bitcoin gestopt. Toch kampt Grayscales vlaggenschip-beursfonds al sinds de omzetting naar een spot-ETF met kapitaalvlucht van in de honderden miljoenen dollars. Vandaag is dit klaarblijkelijk nog niet gestopt, alhoewel het volgens analisten in ieder geval af begint te remmen. Uit de nieuwe on-chain data blijkt hetzelfde.

Advertentie

Grayscale afname goed nieuws?

Alhoewel de afname in de uitstromen bij Grayscale op het eerste gezicht goed nieuws is, zijn er nog wel zorgen omtrent het bredere ETF-landschap. In een analyse van vandaag viel bijvoorbeeld te lezen dat de instroom bij alle bitcoin ETF’s namelijk aan het afnemen is.

Dit kan erop duiden dat de vraag naar bitcoin ETF’s aan het afnemen is, wat de vraag naar bitcoin zelf ook kan verminderen. Meer lezen over wat dit kan betekenen? Lees hier de laatste macro-economische update.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie