Kevin Schijven Kevin Schijven
21/03/2022 18:09 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/03/2022 18:09

Goldman Sachs voert als 1e grote bank in VS bitcoin OTC transactie uit

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Goldman Sachs voert als 1e grote bank in VS bitcoin OTC transactie uit

Foto: Roman Tiraspolsky / Shutterstock.com

Goldman Sachs, de enorme Amerikaanse investeringsbank, heeft haar allereerste over-the-counter (OTC) transactie met cryptocurrency uitgevoerd. Het gaat dan om een bitcoin (BTC) OTC transactie met Galaxy Digital, het crypto-investeringsbedrijf van miljardair Mike Novogratz.

Duitsers hebben weer volop vertrouwen in BTC en ETH, meldt KPMG
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Eerste over-the-counter BTC door grote Amerikaanse bank

Galaxy Digital kondigt deze “eerste in zijn soort” transactie aan in een persbericht op 21 maart. Volgens het persbericht gaat het om een bitcoin non-deliverable option (NDO) transactie en is het de allereerste OTC crypto transactie die door een grote Amerikaanse bank werd uitgevoerd.

“Dit is de eerste OTC-cryptotransactie door een grote bank in de VS. Goldman Sachs blijft zijn cryptocurrency-aanbod uitbreiden, wat de voortdurende groei en adoptie van digitale activa door bankinstellingen aantoont.”

Aldus het persbericht. Galaxy en Goldman Sachs werken al langer samen aan crypto. Galaxy faciliteerde de lancering van de bitcoin futures van Goldman Sachs op de Chicago Mercantile Exchange (CME) afgelopen zomer. Damien Vanderwilt, co-president en hoofd van wereldwijde markten bij Galaxy Digital, zegt:

“We zijn verheugd onze relatie met Goldman te blijven versterken en verwachten dat de transactie de deur zal openen voor andere banken die OTC beschouwen als een kanaal voor het verhandelen van digitale activa. Goldman’s voortdurende vertrouwen in ons is een bewijs van Galaxy’s expertise en vermogen om te voldoen aan de veranderende eisen van instellingen, aangezien crypto zichzelf verstevigt als de vijfde activaklasse.”

Advertentie

Goldman Sachs omarmt weer crypto

Goldman Sachs omarmde begin vorig jaar weer de crypto-markt nadat de bank drie jaar eerder uit de markt stapte. De Wall Street-gigant heropende toen zijn crypto handelsdesk voor institutionele investeerders. Novogratz werkte zelf jarenlang voor Goldman Sachs voordat hij Galaxy Digital oprichtte.

Eerder dit jaar meldde Goldman Sachs dat bitcoin naar $100.000 zal stijgen omdat het een groter aandeel van de store of value markt naar zich toe zal trekken ten opzichte van goud. De laatste tijd toont bitcoin echter een veel hogere correlatie met risicovolle aandelen dan met oppotmiddelen. In een later gesprek met Bloomberg gaf de bank toe dat deze correlatie stijgt naar mate de adoptie toeneemt.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie