Rico Engelbarts
24/11/2018 12:57 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/08/2023 10:08

Google Trends toont hoogtepunt Bitcoin interesse sinds april

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Google_trends_toont_hoogtepunt_bitcoin_interesse_sinds_april

Hoewel de koers van Bitcoin (BTC) afgelopen week een behoorlijke klap heeft gehad blijkt uit recente data van Google Trends dat de interesse in Bitcoin deze week groter is dan het in maanden geweest is.
Uit de data blijkt dat er de afgelopen week vaker op Bitcoin via Google is gezocht dan in de periode na 8 april, toen de koers van Bitcoin een sprong maakte van $7.000 naar bijna $10.000. De zoekterm piekte op 20 november, toen werd er driemaal zoveel op Bitcoin gezocht dan de maanden ervoor.
Google_trends_toont_hoogtepunt_bitcoin_interesse_sinds_april_grafiek
Andere gerelateerde zoektermen die hoger scoren dan begin van dit jaar zijn: “Is Bitcoin dead,” “will Bitcoin go up again,” en natuurlijk “HODL.”
Tevens populair in de afgelopen week zijn termen gerelateerd aan de hard fork van Bitcoin Cash (BCH) als: “bitcoin sv,” “bitcoin cash sv,” en “bitcoin cash hard fork.” Dat is niet verrassend aangezien er veel wordt gespeculeerd dat de huidige downtrend in crypto veroorzaakt wordt door de Bitcoin Cash hard fork.
Een tweede gebeurtenis die gezien wordt als mogelijke oorzaak voor de downtrend in crypto is het uitstellen van Bitcoin futures op de door Wall Street ondersteunde cryptocurrency-exchange Bakkt. Veel analisten hadden een rally in december verwacht en een van de katalysatoren zouden de BTC futures op Bakkt zijn die institutionele investeerders naar de markt zouden trekken.
Men zegt wel eens: “negatieve publiciteit is ook publiciteit.” Dat lijkt hier zeker het geval te zijn. Ondanks de koersdalingen van de afgelopen week verwelkomt de markt alle publiciteit. Een groter bewustzijn onder het mainstream publiek van het bestaan van de cryptocurrencies-markt kan alleen maar leiden tot een hoger adoptiegehalte.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie