Bram Ooijen Bram Ooijen
21/03/2023 12:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/03/2023 12:01

Goud bereikt recordhoogte: goed nieuws voor bitcoin?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Goud bereikt recordhoogte: goed nieuws voor bitcoin?

Foto: megaflopp/Shutterstock

In tijden van economische crisis zoeken investeerders naar manieren om hun vermogen veilig te stellen en waardebehoud te waarborgen. Hierbij wordt steeds vaker gekeken naar goud en bitcoin (BTC) als veilige havens. De prijs van goud heeft een nieuw record bereikt van $64.000 per kilogram. Wat betekent dit voor bitcoin? De afgelopen periode stijgt de koers van bitcoin gestaag door.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Stijging in goudprijzen door pandemie

De stijging in goudprijzen is te verklaren door de economische omstandigheden die zijn ontstaan door de pandemie, waaronder een recessie en valutadevaluatie. Investeerders vluchten van de Amerikaanse dollar naar goud, waarbij er een omgekeerde correlatie bestaat tussen de goudprijs en de dollarindex. Dit wordt onder andere gezegd door, medeoprichter van Alpha Capital, Mukesh Jindal. Goud wordt al eeuwen gezien als een veilige haven voor investeerders en wordt vaak gebruikt als hedge tegen inflatie en economische onzekerheid.

Is dit voor jou niet de uitgelezen mogelijkheid om kennis te maken met de wereld van het goud? Ontvang nu een gratis gram goud t.w.v. €56 als nieuwe gebruiker van GoldRepublic! Maak eenvoudig een account aan en koop voor minimaal €100 aan goud, zilver of platinum om de goudbonus automatisch toegevoegd te krijgen aan je account.

Advertentie

Bitcoin als opkomende veilige haven

Bitcoin wordt steeds vaker gezien als een opkomende veilige haven, vergelijkbaar met goud. Dit komt voornamelijk door de beperkte voorraad, decentralisatie en transparantie die wordt geboden door de blockchain. Net als goud is bitcoin minder kwetsbaar voor politieke en economische instabiliteit, waardoor het een aantrekkelijke optie is geworden voor investeerders die op zoek zijn naar waardebehoud en bescherming van hun vermogen.

Het is duidelijk dat goud en bitcoin beide belangrijke eigenschappen delen als veilige havens tijdens economische crises. Investeerders zijn op zoek naar manieren om hun vermogen te beschermen en waardebehoud te waarborgen en zien daarbij zowel goud als Bitcoin als aantrekkelijke opties. Hoewel goud al eeuwenlang wordt gebruikt als een veilige haven, wordt Bitcoin steeds vaker gezien als een opkomende veilige haven. Het is interessant om te zien hoe deze trend zich zal ontwikkelen in de toekomst en welke rol goud en Bitcoin zullen spelen in de wereldeconomie.

Deel dit artikel
Bram Ooijen

Van jongs af aan is Bram gefascineerd door de manier waarop technologie onze wereld verandert en de mogelijkheden die het biedt om ons leven te verbeteren. In het bijzonder is hij geïntrigeerd door de opkomst van cryptocurrency en de blockchain-technologie.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie