Kevin Schijven Kevin Schijven
06/06/2020 13:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/06/2020 13:05

Grayscale Investments koopt naast bitcoin (BTC) ook enorme hoeveelheden ethereum (ETH) in

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Grayscale Investments koopt naast Bitcoin (BTC) ook enorme hoeveelheden Ethereum (ETH) in

Foto: 24K-Production/Shutterstock

Onlangs was op Crypto Insiders te lezen dat Grayscale Investments, een grote Amerikaanse cryptovermogensbeheerder, enorme hoeveelheden bitcoin (BTC) aan het inkopen is voor zijn bitcoin trustfonds: de Grayscale Bitcoin Investment Trust (BIT). Grayscale is zelfs anderhalf keer zoveel BTC aan het inkopen als gemined wordt.
Daarnaast beheert het bedrijf ook een ether (ETH) trustfonds: de Grayscale Ethereum Trust (ETH). Rayhaneh Sharif-Askary, directeur investor relations and business development, meldt dat Grayscale ook enorme hoeveelheden ether aan het inkopen is. Ze onthult tijdens een recente podcast van Coinscrum Markets dat Grayscale in 2020 al $110 miljoen aan ETH heeft ingekocht.


Data van TradingView toont een enorme stijging in de waarde van het ETH trustfonds in de afgelopen dagen. Eind mei stond deze nog op ongeveer $100, een aantal dagen later tikt deze bijna $250 aan. Sharif-Askary meldt ook dat meer dan 38% van Grayscale’s klanten geïnvesteerd heeft in meer dan één cryptocurrency, een groei van 9% ten opzichte van een jaar geleden.
Kevin Rooke, die als eerst melding deed van de grote hoeveelheid BTC die Grayscale inkoopt, meldt dat de vermogensbeheerder afgelopen week wederom een boel BTC heeft ingekocht:

Weer een enorme week voor Grayscale. Grayscale heeft sinds vorige week 9.503 BTC aan hun Bitcoin Trust toegevoegd (28.413 BTC sinds de halvering). Bitcoin-miners produceerden afgelopen week slechts 6.863 BTC (19.200 BTC sinds halvering).

Sharif-Askary meldt dat Grayscale al $390 miljoen aan BTC in 2020 heeft ingekocht. Ze zegt dat de reden hiervoor is dat financiële instellingen op zoek zijn naar een hedgefonds om zichzelf in te dekken tegen de aankomende inflatie die veroorzaakt wordt door het huidige monetaire beleid omtrent het coronavirus:

Vanuit een breder perspectief hebben COVID-19 en vooral de beleidsimplicaties echt de weg geëffend voor Bitcoin om gezien te worden als een opslag van waarde. Institutionele beleggers nemen via onze producten actieve longposities in digitale activa in, en dat komt omdat ze op zoek zijn naar een actief dat schaars is en dat kan worden gebruikt als een inflatiehaag in een wereld waarin we worden geconfronteerd met een ongekende monetaire stimulus.

Totaal beheerd vermogen: $4,0 miljard

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Advertisement
Advertisement