Roy van Krieken Roy van Krieken
09/06/2022 05:14 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/06/2022 05:14

Grayscale zet zware wapens in voor goedkeuring Bitcoin ETF

Nieuws
Grootste bitcoin fonds ter wereld handelt met recordkorting van 47%

Foto: Rcc_Btn / Shutterstock.com

Het Amerikaanse Grayscale, de grootste aanbieder van crypto fondsen ter wereld, heeft naar verluid zwaar geschut uit de kast gehaald om de Securities and Exchange Commission (SEC) te overtuigen een bitcoin (BTC) spot ETF goed te keuren. Grayscale heeft namelijk een voormalig advocaat-generaal, Donald Verrilli, aangenomen die de taak heeft gekregen om “de strijd” aan te gaan met de SEC.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Grayscale bitcoin spot ETF

Grayscale wacht al lange tijd op een antwoord van de SEC op hun aanvraag om het bestaande Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) fonds om te zetten naar een bitcoin spot ETF. Grayscale diende deze aanvraag in oktober van het vorige jaar in, maar vooralsnog blijft een antwoord van de Amerikaanse toezichthouder uit.

Meerdere keren heeft de SEC een uitspraak over de aanvraag van Grayscale ook uitgesteld. Telkens werd er gesteld dat er meer tijd en informatie benodigd was voordat de SEC met volle overtuiging het bitcoin beursfonds kon goedkeuren, of afkeuren.

Jake Chervinsky, het head of policy bij de Blockchain Association, stelde dat het aannemen van Verrilli een grote stap is voor Grayscale. Chervinsky stelt dat het duidelijk laat zien dat Grayscale alles op alles zet om hun bitcoin spot ETF zo snel mogelijk goedgekeurd te krijgen.

Grayscale beschreef Verrilli als een van de meest ervaren advocaten van het land met “een diep begrip van de juridische theorie, administratieve procedure, en de praktische zaken van het werken met de rechterlijke machts tak”.

“We zijn verheugd dat hij ons team komt versterken terwijl we werken aan een positieve oplossing voor investeerders en het grote publiek.”

Is een bitcoin spot ETF de heilige graal?

Eerder dit jaar gaf de CEO van Grayscale, Michael Sonnenshein, al aan dat het bedrijf bereid is om juridische stappen te nemen tegen de SEC, indien hun ETF-aanvraag wordt afgewezen. Maar waarom is het voor Grayscale zo ontzettend belangrijk dat hun bitcoin spot ETF spoedig groen licht krijgt?

Dit heeft alles te maken met het bereik van een bitcoin spot ETF. Dergelijke beursfondsen zullen aan elke investeerder op de aandelenmarkt de mogelijkheid bieden om middels een eenvoudig investeringsproduct directe blootstelling te krijgen aan bitcoin. Analisten stellen daarom ook dat bitcoin spot ETF’s de ‘heilige graal’ van institutionele adoptie zullen zijn.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie