Roy van Krieken Roy van Krieken
22/01/2024 16:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/01/2024 14:27

Groei van wereldwijde cryptogebruikers bereikt mega-mijlpaal in 2023

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
crypto-gebruikers-cryptocom-gebruikers-adoptie

Foto: Shutterstock/hurricanehank

Het afgelopen jaar markeerde een ongekende groei in de wereld van cryptocurrencies. Een recent rapport van cryptobeurs Crypto.com onthult een indrukwekkende toename van de wereldwijde cryptogebruikers, met cijfers die de half miljard grens overstijgen. Dit nieuws komt ondanks de voortdurende uitdagingen zoals geopolitieke conflicten en economische onrust die de crypto markt in 2023 teisterde..

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Crypto-groei ondanks uitdagingen

In 2023 is het aantal crypto gebruikers gestegen tot een verbazingwekkende 580 miljoen, een toename van 34% ten opzichte van de 432 miljoen in het voorgaande jaar. Wereldwijde centrale banken verstrakten hun monetair beleid als reactie op inflatie, terwijl langdurige conflicten in Europa en het Midden-Oosten, evenals de naweeën van de pandemie, economische onzekerheid veroorzaakten. Desondanks bleef de adoptie van cryptocurrencies buitengewoon sterk. Een teken dat mensen wellicht hun heil ergens anders zoeken als de traditionele wereld van finance onder druk staat.

Met name de adoptie van ethereum (ETH) en bitcoin (BTC) kende een opmerkelijke groei. Het aantal ETH-bezitters steeg van 89 miljoen naar 124 miljoen, terwijl de bitcoin-gebruikers groeiden van 222 miljoen naar bijna 300 miljoen. Deze stijging werd mede aangewakkerd door belangrijke netwerkverbeteringen.

Advertentie

Altcoins ook populair

Ethereum’s Shanghai-upgrade resulteerde in een toename van netwerkactiviteit en waarde, terwijl de introductie van non-fungible tokens (NFT’s) en BRC-20 tokens op de Bitcoin-blockchain, door de komst van Ordinals, een significante vraag naar Bitcoin stimuleerde. Het vierde kwartaal van 2023 zag een bijzondere stijging in BTC-adoptie, wat bijdroeg aan een prijsstijging boven de $40.000.

Het rapport van Crypto.com, dat data van 23 crypto exchanges omvat, benadrukt ook de diversiteit in de cryptomarkt. Opmerkelijk is dat 40% van de bitcoin-bezitters ook ETH bezitten, terwijl 42% van de cryptogebruikers noch BTC noch ETH in hun portfolio hebben, maar enkel kleinere altcoins.

Dit duidt op een groeiende diversificatie binnen de cryptomarkt, waar gebruikers buiten de twee grootste munten kijken voor investeringsmogelijkheden. Een eerdere prognose van Bitfinex in december 2023 schat zelfs dat het aantal wereldwijde cryptogebruikers tegen eind 2024 zou kunnen toenemen tot 950 miljoen.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie