Thom Derks Thom Derks
17/10/2022 09:40 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/11/2023 12:35

Grootste bank van Zuidoost-Azië: “Bitcoin is een unieke asset”

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
El mayor banco del sudeste asiático ofrecerá cryptos en Hong Kong

Foto: Creativa Images/Shutterstock

De Development Bank of Singapore (DBS Bank), de grootste bank in Zuidoost-Azië, is van mening dat bitcoin (BTC) niet te vergelijken is met de rest van de cryptomarkt. Tussen alle beschikbare munten is de waardepropositie van bitcoin nog altijd uniek volgens de grote zakenbank.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin is uniek

“Ik denk dat bitcoin nog altijd uniek is, ook al staat de koers op dit moment van lager. Als je alleen maar naar de prijs kijkt, dan zie je een hoop volatiliteit en daardoor kan je de innovatie van bitcoin missen. Bitcoin is niet uniek vanwege de koers, maar vanwege de bruikbaarheid. Je kunt bitcoin op decentrale wijze versturen, zonder dat je hulp van tussenpersonen nodig hebt.”

Aldus een optimistische Daryl Ho van DBS Bank. In principe kan dat natuurlijk ook met andere cryptocurrencies, maar Ho lijkt hiermee aan te geven dat zijn zakenbank qua veiligheid alleen maar op bitcoin vertrouwt. De rest doet misschien wel hetzelfde, maar waarom zou je daarvoor kiezen als bitcoin veiliger en stabieler is?

“Als je begin februari een bepaalde asset had, dan was het wellicht moeilijk om die op bepaalde momenten te verkopen, bijvoorbeeld omdat beurzen gesloten waren. De bitcoin markt is 24 uur per dag en 7 dagen per week open. Je kunt op die manier altijd kopen of verkopen. Voor bitcoin was er geen enkele markt waarop dit mogelijk was.”

Advertentie

DBS Bank gelooft in de industrie

Dat DBS Bank gelooft in de industrie blijkt wel uit het feit dat de zakenbank steeds meer producten binnen crypto aanbiedt. Waar het in eerste instantie alleen de handel openstelde voor institutionele klanten, kunnen vanaf heden alle klanten terecht op het crypto-beursplatform van de bank.

Voor Daryl Ho blijft het vooral de decentrale aard van bitcoin die de asset zo bijzonder maakt ten opzichte van traditionele financiële assets. Opvallend is dat hij de absolute schaarste van bitcoin niet noemt.

Bitcoin is immers de eerste asset ter wereld die een verifieerbare absolute schaarste kent. Van geen enkele andere asset weten we precies hoeveel eenheden er in omloop zijn en hoeveel er nog bijgemaakt kunnen worden.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie