Roy van Krieken Roy van Krieken
14/10/2022 19:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/11/2023 12:34

Grootste bank van Singapore: Bitcoin is uniek, ondanks volatiliteit

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

DBS Bank is een van de grootste banken van Singapore en de instelling lijkt enigszins geïnteresseerd te zijn in bitcoin (BTC). Ondanks de moeilijke periode waar we ons in bevinden en de volatiliteit die hiermee gepaard ging gelooft DBS Banks dat bitcoin een uniek activum is die je niet zomaar kunt afschrijven als de koersen plotseling dalen.

Bitcoin miners strijden voor eerste block na halving, die miljoenen waard is
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

DBS Bank lovend over bitcoin

Ondanks de bezorgdheid over de aanhoudende marktvolatiliteit is DBS van mening dat BTC een bijzondere kans blijft bieden vanwege de mogelijkheid om continu te handelen zonder dat er een centrale partij nodig is voor transacties, aldus een rapport van finews.asia van 14 oktober. Daryl Ho, een strateeg bij DBS bank zei: 

“Ik denk dat Bitcoin nog steeds uniek is, of de prijs nu verandert of niet. Als we puur op basis van de prijs kijken, zie je veel volatiliteit en dat informeert je niet veel over welke voordelen het eigenlijk oplevert.”

De BTC koers is niet relevant

De prijs van bitcoin op een bepaald moment is volgens Ho totaal niet relevant. Bij DBS Bank beoordelen ze de cryptocurrency niet op basis van de recente koersbewegingen. In plaats daarvan kijkt DBS naar de fundamentele aspecten van de munt en hoe deze mogelijk het gebruik van bitcoin als bijvoorbeeld een betaalmiddel mogelijk kunnen maken.

Het feit dat bitcoin op een decentrale manier verplaatst kan worden van bezitter naar bezitter is volgens de bank een uitzonderlijke prestatie. Er hoeft op deze manier geen tussenpersoon aan te pas te komen en heeft de potentie om het betaalverkeer totaal op de schop te nemen. Dat is waarom DBS Bank op dit moment kijkt naar bitcoin.

“Als je begin februari bepaalde activa bezat, kon je die misschien niet naar believen liquideren omdat de beurzen soms gesloten waren. Maar de Bitcoin-markt was 24/7 open. Er was dus een manier om geld en liquiditeit aan te trekken, indien nodig. Vóór Bitcoin was er nooit een manier waarop dit kon.”

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie