Robin Hazekamp Robin Hazekamp
03/06/2023 19:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/06/2023 19:00

Grootste bitcoin beurs van Brazilië nu officieel betaalinstelling

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Crypto sector bloeit in Latijns-Amerika ondanks bearmarkt

Foto: Ms. Li/Shutterstock

Mercado Bitcoin, de grootste crypto exchange van Brazilië, heeft een licentie ontvangen om als officiële Braziliaanse betaalinstelling te fungeren. CEO Roberto Dagani zegt grootse plannen te hebben met het bedrijf.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Goedkeuring als betaalinstelling

Mercado Bitcoin is afgelopen vrijdag, 2 juni 2023, geregistreerd als betaalinstelling door de Braziliaanse centrale bank. Dat meldt de Braziliaanse krant Valor Economico. Klanten van het bedrijf kunnen nu via het bedrijf elektronische betalingen uitvoeren. De CEO van het bedrijf, Roberto Dagoni, verwoordde het volgende over de ontwikkeling:

“De goedkeuring van de centrale bank is een belangrijke stap, gezien het ons mogelijk maakt om door te gaan met de plannen voor onze zakelijke uitbreidingen om zo een nog betere ervaring te kunnen bieden aan onze klanten.”

Volgens de krant voegde de CEO daaraan toe dat de crypto exchange van plan is om financiële diensten te leveren die de voordelen van cryptocurrency combineren met traditionele diensten. Onder een van die financiële diensten valt een crypto betaalpas die ergens in de komende paar maanden moet lanceren.

Advertentie

Digitale crypto rekening

Mercado Bitcoin is eigenaar van MB Pay. MB Pay is een digitale rekening, geïntegreerd in het systeem van Mercado Bitcoin. De vier miljoen gebruikers van het platform kunnen op een eenvoudige manier cryptocurrencies aanschaffen, beleggen in DeFi en beleggen in verschillende activaklassen. Daarnaast fungeert het als een normale rekening waarop men hun financiën kan beheren.

Eerder schreven we al dat Braziliaanse investeringsfondsen officieel crypto mochten beheren. Op 23 december 2022 gaf de Braziliaanse commissie daar toestemming voor. De toenmalige president Jair Bolsonaro implementeerde de goedkeuring als onderdeel van een groot plan om bitcoin in de economie te betrekken. Brazilië loopt in de trend van crypto adaptatie voorop in de wereld. In Brazilië is bitcoin als legaal betaalmiddel voor goederen en diensten goedgekeurd. In de eerste maand na de goedkeuring van bitcoin als legaal betaalmiddel adapteerden meer dan 4.000 bedrijven bitcoin in hun financiële systeem.

Deel dit artikel
Robin Hazekamp

Toen Robin in de Europese politieke wedstrijd iMEP opeens moest verzinnen hoe de EU effectieve regelgeving op moest stellen voor cryptocurrency, stond hij even met zijn mond vol tanden. Terwijl hij zijn achtergrondonderzoek uitvoerde, ontdekte hij de voordelen van deze economische noviteit. In Robins visie gaan de EU en cryptocurrency hand in hand. Met een scherpe blik analyseert Robin hoe politiek en cryptocurrency elkaar zowel aanvult als tegenwerkt.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie