Timo Bult Timo Bult
16/06/2022 12:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/06/2022 12:22

Grootste Bitcoin Whale Kocht Afgelopen 3 Dagen $24,9 miljoen BTC

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Grootste Bitcoin Whale Kocht Afgelopen 3 Dagen $24,9 miljoen BTC

Foto: Nico Faramaz/Shutterstock

Het bitcoin (BTC) nieuws is de afgelopen tijd behoorlijk negatief, en dat weerspiegelt de BTC koers natuurlijk overduidelijk. Echter is het in dit soort tijden interessant om te zien wat het grote geld doet, oftewel de bitcoin whales. De grootste BTC wallet die niet van een crypto exchange is, heeft de afgelopen dagen behoorlijk wat crypto ingeslagen!

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Whale begint met bitcoin kopen

De whale in kwestie is vaker op Crypto Insiders voorbij gekomen en we houden hem of haar dan ook scherp in de gaten. Op het moment van schrijven staan er zo’n 128.800 bitcoins op de balans van de whale. Daarmee is de wallet zo’n $2,8 miljard waard.

Zo nu en dan verandert het gedrag van de whale en zien we dat er plotseling een grote hoeveelheid BTC wegstroomt uit de wallet. De aanname hier is dat deze vervolgens op een exchange worden verkocht. De laatste keer dat de whale dit deed was op 9 juni. Toen stroomden er 500 bitcoins weg ter waarde van toen $15 miljoen.

Maar op 14, 15 en 16 juni sloeg de whale elke dag een paar honderd bitcoins in. Over deze drie dagen ging het om 1.127 bitcoins met een waarde van $24,9 miljoen. Kortom, de whale lijkt weer in de accumulatie modus te zijn geschoten.

Advertentie

Koopt de whale de bitcoin dip?

Waarom de whale besluit te bitcoin kopen weten we niet. Maar met de huidige koers die een flinke dip heeft gemaakt na het vele negatieve nieuws de afgelopen tijd, lijkt het erop dat de whale de bitcoin dip probeert te kopen.

Dit is een van de vele strategieën van lange termijn investeerders. Zodra de koers dipt, kopen zij een klein beetje in. Het kan hiermee worden gezien als een variatie op dollar-cost averaging (DCA’en)Met DCA wordt echter periodiek, ongeacht hoe hoog of laag de koers staat, bitcoin gekocht.

Wil jij meer leren over het handelen en investeren in bitcoin? Dit is het beste moment om je voor te bereiden op de toekomst! Doe dit samen met Crypto Insiders Premium en onze fanatieke community in onze Discord.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie