Kevin Schijven Kevin Schijven
30/04/2021 15:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/04/2021 15:02

Grootste custodian ter wereld heeft spijt dat het geen bitcoin (BTC) kocht, maar goud

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Grootste custodian ter wereld heeft spijt dat het geen bitcoin (BTC) kocht, maar goud

The Bank of New York Mellon, de oudste bank van de Verenigde Staten en de grootste custodian ter wereld, heeft spijt dat het niet eerder op bitcoin (BTC) inspeelde.

De Amerikaanse investeringsbank meldt dat een van zijn exchange-traded funds (ETF’s), of beursgenoteerde fondsen, ondermaats presteerde.  Dat komt door een gebrek aan blootstelling aan bedrijven die in bitcoin investeren, meldt de bank in een document ingediend bij de SEC.

Dit fonds, de BNY Mellon Opportunistic Small Cap Fund (DSCVX), behaalde tussen 1 september 2020 en 28 februari 2021 een rendement van 35%. Dat is onder de 41% van de Russel 2000 Index, waar de fonds op gebaseerd is. De Russell 2000 is in de VS verreweg de meest gebruikte maatstaf voor beleggingsfondsen met een kleine marktkapitalisatie, terwijl de S&P 500 index voornamelijk wordt gebruikt voor aandelen met een grote kapitalisatie.

BNY Mellon betreurt dat het niet geïnvesteerd heeft in MicroStrategy (MSTR). MicroStrategy kocht in deze periode meer dan 90.000 bitcoins die inmiddels zo’n $5 miljard waard zijn. MSTR aandelen stegen in deze periode van $120 naar een piek van $1.270 in februari, een toename van bijna 1.000%. Op het moment van schrijven staat de MSRT prijs op $655.

“De prestaties van het fonds werden ook aangetast door een beslissing om geen eigenaar te zijn van MicroStrategy, waarvan de aandelen enorm toenamen toen het aankondigde dat het in Bitcoin had geïnvesteerd.”

Aldus BNY Mellon, die eraan toevoegt dat de “zwakke goudprijs” de prestaties van het fonds belemmerden door een investering in goudmijnbedrijf Alamos Gold. BNY Mellon heeft $2 biljoen activa onder beheer en zelfs $40 biljoen activa in bewaring. De bank kondigde in februari nog aan dat het cryptocurrency diensten gaat opzetten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie