Roy van Krieken Roy van Krieken
19/09/2023 19:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/09/2023 19:00

Grote bedrijven accumuleren BTC in afwachting van Bitcoin ETF’s

Nieuws
VanEck-ETF-bitcoin

Foto: Shutterstock/Keisuke_N

Uit recente gegevens van de financiële instelling VanEck blijkt dat wereldwijd maar liefst 50 miljard dollar van de totale circulatie aan bitcoin (BTC) in bezit is van financiële instellingen. Dit is een indrukwekkend aantal en het lijkt erop dat allen wachten op de goedkeuring van een Spot Bitcoin ETF.

Noord-Koreaanse hackers slaan toe met nieuwe malware
Noord-Koreaanse hackers slaan toe met nieuwe malware

BTC statistieken liegen er niet om

Volgens VanEck, een toonaangevende assetmanager, tonen de meest recente cijfers aan dat instellingen een aanzienlijke hoeveelheid bitcoin accumuleren. Deze trend is in lijn met het groeiende bewustzijn van de digitale valuta als een potentieel waardevolle activaklasse. Dit zou vooral ingezet worden om de inflatie tegen te gaan.

Een van de belangrijkste drijfveren achter deze accumulatie is de toenemende erkenning van bitcoin als een betrouwbaar en waardevol bezit. In een tijd van economische onzekerheid en inflatie, wordt bitcoin gezien als een middel om waarde te behouden en zelfs te laten groeien op de lange termijn.

De institutionele interesse in bitcoin heeft de afgelopen jaren een aanzienlijke groei doorgemaakt. Eerder waren het voornamelijk particuliere beleggers en early adopters die zich tot de cryptocurrency wendden. Nu zien we echter steeds meer traditionele financiële instellingen en grote beleggingsfondsen die bitcoin toevoegen aan hun portefeuilles. 

Dit heeft onder andere te maken met de toekomstige Spot Bitcoin ETF, waar onder andere VanEck op wacht en immers lyrisch over is. Zo verklaart het bedrijf dat bitcoin rendementen kan versterken zonder aanzienlijke risico’s in portefeuilles. Het bedrijf verwacht dat de prijs van deze digitale activa zal stijgen vóór en na de halving in het voorjaar van 2024.

Cruciale bitcoin update aanstaande

Een opmerkelijke ontwikkeling die ook met financiële instellingen te maken kan hebben is de introductie van de Bitcoin RGB Layer 2-upgrade. Deze upgrade zal de bruikbaarheid van het netwerk verbeteren door investeerders in staat te stellen obligaties en andere activa te ‘tokenizen’ met behulp van de bestaande structuur van het Bitcoin-netwerk.

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission moet nog een ETF goedkeuren die direct gerelateerd is aan de huidige Bitcoinkoers. Analisten geloven dat zo’n ETF de voorkeur geniet voor het aanhouden van Bitcoin op langere termijn.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Amerikaanse staat koopt +$100 miljoen aan bitcoin, 'een goed teken'
Amerikaanse staat koopt +$100 miljoen aan bitcoin, koers reageert
Advertentie