Timo Bult Timo Bult
07/05/2023 10:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/05/2023 10:01

Grote bitcoin bullmarkt staat volgens deze indicator voor de deur

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Grote bitcoin bullmarkt staat volgens deze indicator voor de deur

Foto: Diego Thomazini/Shutterstock

De afgelopen tijd is bitcoin (BTC) wat wispelturig; het ene moment zien we mooie stijgingen, het andere weer enorme dalingen. Maar over het algemeen is de trend van de afgelopen dagen vlak. Zoomen we echter ver uit dan is er volgens analist Tardigrade een mogelijk positief signaal.

Dit waren de 5 hoogtepunten uit de bitcoin- en cryptowereld in Q1 2024
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin bullish op maandelijkse grafiek

Tardigrade deelde onlangs een grafiek op Twitter. Daarop is de maandelijkse bitcoin koers en de Relative Strength Index (RSI) te zien. Op de grafiek vertegenwoordigt elke candle dus 1 maand aan prijsactie.

Wat de analist op is gevallen, is het feit dat de RSI op vrijwel altijd het juiste punt de bodem heeft aangegeven. Is de RSI laag en consolideert deze, dan was dit een teken dat een bodem gevormd werd. Dit gebeurde in 2012, 2015 en 2019.

Op de grafiek is te zien dat na het vormen van een dergelijke bodem ook een bullmarkt volgde. De huidige maandelijkse RSI lijkt net als voorheen een bodem te vormen, en dus speculeert Tardigrade dat een nieuwe bullmarkt mogelijk voor de deur staat.

Advertentie

Bitcoin naar $100.000?

Wat daarnaast opvalt is het target dat de analist heeft. De BTC prijs zou volgens hem tijdens een volgende bullmarkt naar tenminste $100.000 kunnen stijgen op basis van stijgingen in het verleden.

Uiteraard is het van belang om te vermelden dat dit de visie betreft van een enkele analist, gebaseerd op een enkele indicator. Daarbij bieden in het verleden behaalde resultaten natuurlijk ook geen garantie voor de toekomst.

Een van de redenen dat bitcoin in de schijnwerpers staat is de heersende bankencrisis. Meerdere enorme banken zijn al omgevallen en de angst bestaat dat er nog meer bij zullen komen. Bitcoin lijkt te kunnen profiteren van de situatie en staat sinds het uitbreken van de situatie met ongeveer 50% in de plus.

Op het moment van schrijven is de bitcoin prijs in euro 26.265 op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo. Nieuwe gebruikers die zich via deze link aanmelden bij Bitvavo komen in aanmerking voor €10 gratis tegoed.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie