Simon Bosch Simon Bosch
04/05/2023 15:20 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/05/2023 15:20

Bitcoin miljardair: Wantrouwen en bankencrisis drijven BTC adoptie

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin miljardair: Wantrouwen en bankencrisis drijven BTC adoptie

Foto: hanohiki/Shutterstock

MicroStrategy is al een lange tijd de grootst bekende investeerder in bitcoin (BTC). Inmiddels staat de teller op 140.000 BTC, en het lijkt er niet op dat het bedrijf het hierbij wilt houden. Michael Saylor, MicroStrategy’s bestuursdirecteur, is overtuigd van de strategie. Hij legt uit dat de problemen in het wereldwijde bankensysteem en wantrouwen in fiat-valuta positief gaat zijn voor bitcoin en MicroStrategy.

Toenemende wereldwijde turbulentie zet bitcoin onder druk
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Saylor: wantrouwen fiat-valuta goed voor bitcoins groei

Afgelopen week kondigde MicroStrategy (ticker: MSTR) zijn kwartaalcijfers van de eerste drie maanden van dit jaar aan. Hieruit bleek niet alleen dat het bedrijf winst maakt en wederom bitcoins heeft bijgekocht, ook heeft het sinds augustus van 2020 beter gepresteerd dan veel andere activa – zelfs beter dan bitcoin zelf.

Saylor verklaart in een interview met CNBC uit dat MicroStrategy op papier verlies leed doordat de bitcoin prijs vorig jaar zo hard is gedaald. Dit verlies is nu een stuk lager doordat de prijs flink is gestegen. Maar het bedrijf heeft de investeerders in diens aandeel en obligaties ‘laten wennen’ aan het idee dat het voor de lange termijn investeert in bitcoin. MicroStrategy en zijn investeerders kunnen hierdoor omgaan met de hevige koersschommelingen.

Volgens de topman komt de stijging van de afgelopen tijd met name doordat mensen langzaam het vertrouwen verliezen in het financiële systeem door de hoge inflatie. Daardoor zouden zij zich langzaam realiseren dat activa die afhankelijk zijn van kasstromen in feite ook afhankelijk zijn van de onderliggende valuta. “Bitcoin is dat niet, het is digitale schaarste,” beschrijft Saylor.

Advertentie

Bankencrisis en regulatie ook drijfveer voor bitcoin

De omvallende banken vormen een tweede deuk in het vertrouwen. Saylor:

[Door de bankencrisis] beseffen investeerders zich dat bitcoin een bank in cyberspace is die wordt beheerd door onaantastbare software. De leuze ‘be your own bank’ is in de Verenigde Staten boven komen drijven als een investeringsidee, maar elders is het gewoon een kwestie van financieel overleven. De combinatie van de zorgen over inflatie en het bankenrisico drijft de adoptie van bitcoin.”

Daarnaast wordt adoptie volgens Saylor ook gedreven door regulatie, en met name crypto’s problemen met beleidsmakers. “Als mensen het vertrouwen verliezen in crypto exchanges en [altcoins], dan is er een natuurlijke migratie naar bitcoin, omdat het wordt gezien als de risicoloze veilige haven in de crypto-wereld,” vindt de bestuursdirecteur.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie