Simon Bosch Simon Bosch
02/05/2023 16:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/05/2023 16:11

MicroStrategy kocht dit jaar al $209 miljoen aan bitcoin

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
MicroStrategy koopt weer enorme berg bitcoin, wie bezit nu meeste BTC?

Foto: photo_gonzo / Shutterstock.com

Er is geen enkel bedrijf dat zoveel bitcoin (BTC) heeft als dat van bitcoin-bull Michael Saylor, MicroStrategy (ticker: MSTR). Deze softwareleverancier is volgens officiële cijfers eigenaar van 140.000 BTC, en ondanks dat het jaar nog relatief jong is heeft het in het eerste kwartaal een flink bedrag in de grootste crypto gestopt.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

MicroStrategy koopt BTC bij én maakt winst

Het bedrijf heeft gisteren de nieuwe kwartaalcijfers onthuld. Hieruit blijkt dat het in de eerste drie maanden van 2023 al 209 miljoen dollar in bitcoin heeft gestopt. Dat was genoeg voor 7.500 extra BTC. Eerder constateerde het bedrijf dat het sinds de aankoop zo’n 140.000 BTC in totaal heeft. Bij de huidige bitcoin koers is dat ongeveer 3,58 miljard euro waard. Ook verklaart het opnieuw dat het zijn lening van 205 miljoen dollar met Silvergate volledig heeft afbetaald.

Ondertussen heeft MicroStrategy in het eerste kwartaal buiten zijn bitcoin-bezigheden om een netto-inkomen van 461 miljoen dollar behaald, ten opzichte van een nettoverlies van bijna 131 miljoen dollar in hetzelfde kwartaal van 2022. Ook heeft het nu ongeveer 94 miljoen dollar op de balans staan, een toename van 50,5 miljoen dollar sinds eind dit jaar.

Advertentie

MicroStrategy presteerde beter dan bitcoin

Op Twitter verklaart Michael Saylor, MicroStrategy’s bestuursdirecteur, dat het aandeel van het bedrijf sinds 10 augustus 2020 beter heeft gepresteerd dan veel andere beursproducten, waaronder de S&P 500 (24% in Q1), de Nasdaq (11%), goud (-2%) en bepaalde obligaties (-16%).

MSTR’s aandeel is sinds die datum namelijk gestegen met 166%, waarmee het zelfs beter heeft gepresteerd dan bitcoin, dat ‘maar’ 143% in waarde is toegenomen. Ook ten opzichte van de best presterende Big Tech-namen deed MicroStrategy het beter. Apple, Microsoft en Google zijn namelijk respectievelijk 51%, 48% en 45% in waarde gestegen.

Na een lange bearmarkt en een groot ongerealiseerd verlies op de bitcoins die het softwarebedrijf aanhoudt staat de positie weer in het groen sinds april. Toen de markt vorig jaar hard in waarde was gedaald stond MicroStrategy’s positie naar schatting 30% in het rood, alhoewel het zijn coins nooit heeft verkocht.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie