Gijs Ooijen Gijs Ooijen
11/04/2023 16:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/04/2023 16:01

140.000 bitcoins van MicroStrategy staan na stijging weer in het groen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
140.000 bitcoins van MicroStrategy staan na stijging weer in het groen

Foto: viewimage / Shutterstock.com

Het Amerikaanse softwarebedrijf MicroStrategy, dat in 2020 in het bitcoin nieuws kwam door als eerste bedrijf $250 miljoen in bitcoin te investeren, heeft sindsdien zijn positie alleen maar verder uitgebreid. Inmiddels heeft het bedrijf ongeveer 140.000 bitcoins aangekocht voor een totale prijs van ongeveer $4,17 miljard, tegen een gemiddelde aankoopprijs van $29.803 per BTC. Na lange tijd staat het bedrijf nu eindelijk weer op winst met deze positie.

Crypto ontbijt: IJsland weert BTC miners, Terra-oprichter vrij & meer
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

MicroStrategy en zijn bitcoins

Het Amerikaanse softwarebedrijf MicroStrategy, het bedrijf dat de meeste bitcoin bezit van alle beursgenoteerde bedrijven, staat nu op winst met zijn bitcoinpositie. In zijn filing bij de Securities and Exchange Commission (SEC) van 5 april zei MicroStrategy dat het bedrijf en zijn dochterondernemingen in de periode tussen 24 maart en 4 april ongeveer 1.045 bitcoin hebben gekocht voor ongeveer $29,3 miljoen. Dit bracht het totaal van MicroStrategy op ongeveer 140.000 bitcoin die werden aangekocht voor een totale aankoopprijs van ongeveer $4,17 miljard en een gemiddelde aankoopprijs van ongeveer $29.803 per munt.

MicroStrategy kwam in 2020 in het nieuws toen het bedrijf voor het eerst voor $250 miljoen aan bitcoin kocht als onderdeel van zijn schatkiststrategie. Sindsdien is het bedrijf zijn bezit blijven uitbreiden. De stap werd aanvankelijk met scepsis begroet, omdat veel experts in de financiële sector twijfelde over de levensvatbaarheid van Bitcoin als waardeopslag op lange termijn.

Saylor blijft zeggen dat MicroStrategy niet van plan is zijn bitcoin bezit in de nabije toekomst te verkopen, op een enkel geval eind vorig jaar na, toen het bedrijf een deel van zijn bitcoins verkocht uitsluitend om “belastingvoordelen” te behalen.

MicroStrategy nu op winst

Na lange tijd van investeren en investeren, staat MicroStrategy nu dus weer op winst met zijn bitcoinpositie. Met een gemiddelde aankoopprijs van bijna $30.000 per munt, en de bitcoin prijs die zich op dit moment boven de $30.000 staat, heeft MicroStrategy gemiddeld op elke aankoop winst gemaakt.

Het is een positief signaal voor Bitcoin, omdat hiermee in zekere zin bewezen wordt dat Bitcoin voor bedrijven als een optie gezien kan worden voor waardeopslag op lange termijn. Het zou zomaar eens kunnen dat andere bedrijven volgen. Het is in elk geval een ontwikkeling die we de komende tijd in de gaten gaan houden.

Deel dit artikel
Gijs Ooijen

Gijs houdt zichzelf sinds enkele jaren bezig met cryptocurrency en blockchain. Zijn kennis op dit gebied zet hij graag in om jou te voorzien van crypto nieuws en kennisartikelen.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie