Simon Bosch Simon Bosch
06/04/2023 06:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/04/2023 06:00

MicroStrategy koopt nóg meer bitcoin, dit is hoeveel het nu heeft

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Opluchting bij MicroStrategy: nieuwe regelgeving voor bitcoin bezit

Foto: JHVEPhoto/Shutterstock

Vorig jaar waren er veel bedrijven die voor het eerst een kijkje namen in crypto-land, maar er was geen enkel bedrijf dat meer in een enkele cryptocurrency heeft geïnvesteerd als MicroStrategy. Nu wordt dat gat nog een stuk groter, want het bedrijf heeft opnieuw bitcoin (BTC) bijgekocht.

Econoom legt uit waarom bitcoin gisteren plotseling hard crashte
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

MicroStrategy koopt opnieuw bitcoin

MicroStrategy verklaart op zijn website trots aan investeerders dat het 1.045 bitcoins heeft bijgekocht. Daarmee is de teller op 140.000 BTC komen te staan – meer dan welk publiek bedrijf dan ook. Op het moment van schrijven staat de bitcoin prijs op iets meer dan 26.000 euro, waardoor de investering een waarde van ruim 3,6 miljard euro heeft.

Ook investeerders in het aandeel van MicroStrategy (ticker: MSTR) zijn op het moment wel blij met het bedrijf. Het aandeel is sinds begin dit jaar al met ongeveer 117% gestegen, terwijl de BTC-prijs gemeten in dollars met 73% is gestegen.

Volgens MicroStrategy’s oprichter, tot voor kort CEO en huidig bestuursdirecteur Michael Saylor heeft het bedrijf tegen een gemiddelde prijs van 28.016 dollar de coins heeft aangeschaft. Dat betekent dat de positie 23,9 miljoen dollar heeft gekost.

Op 27 maart kondigde het bedrijf nog aan dat het de vijf weken ervoor 6.455 BTC had gekocht. Daarnaast betaalde het toen een lening van 205 miljoen dollar die het in 2022 had afgesloten met het nu failliete Silvergate Bank af.

Advertentie

Verlies MicroStrategy al een stuk kleiner

Volgens Bitcoin Treasuries maakt het Amerikaanse softwarebedrijf nu een verlies van 5% op zijn holdings. Toch is dit een stuk minder dan halverwege vorig jaar. Toen was de prijs zó hard gedaald dat zelfs MicroStrategy een ongerealiseerd verlies van 30% had, ondanks dat Saylor relatief vroeg was begonnen met aankopen in 2020.

Doordat de prijs toentertijd enorm was gedaald was de angst dat het bedrijf margin calls zou krijgen omdat het bitcoins gebruikte als onderpand voor leningen. Dat is vooralsnog niet gebeurd. Ook blijkt uit deze data dat het niet 140.000 BTC heeft, maar 138.955. Het officiële getal klopt dus mogelijk niet helemaal.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie