Roy van Krieken Roy van Krieken
11/05/2022 18:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/05/2022 18:04

Dit is de cruciale bitcoin prijs voor MicroStrategy’s BTC investeringen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Dit is de cruciale bitcoin prijs voor MicroStrategy's BTC investeringen

Foto: Billion Photos/Shutterstock

MicroStrategy onder leiding van CEO Michael Saylor is een van de grootste bezitters van bitcoin (BTC) ter wereld. Het bedrijf heeft vele miljarden aan bitcoin op de balans en wordt ook verhandeld op de Amerikaanse beurs. Investeerders in MicroStrategy begonnen zich na de heftige koersdalingen van bitcoin toch wat zorgen te maken. Volgens Saylor komt het bedrijf echter pas echt in de problemen als bitcoin helemaal tot rond de $3.000 zal crashen.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Michael Saylors bitcoin leningen

Vooral de bitcoin posities van MicroStrategy die zijn gekocht met een lening zouden gevaar kunnen lopen, zo dachten investeerders althans. De geruchten gingen dan ook dat MicroStrategy geliquideerd zou worden als bitcoin tot de $21.000 zou zakken, hetgeen vandaag de dag allerminst uitgesloten zou zijn.

Dit is reden tot bezorgdheid omdat de dochteronderneming van het bedrijf, MacroStrategy, in maart 2022 een lening van $205 miljoen afsloot bij Silvergate Bank, waarbij een deel van MicroStrategy’s bitcoin werd gebruikt als onderpand voor de schuld. MicroStrategy gebruikte de opbrengst vervolgens om de BTC strategie van het bedrijf voort te zetten.

Als de prijs van BTC te laag zou worden, zou dit leiden tot een margin call op de Silvergate-lening, omdat de waarde van het onderpand zou dalen. Dit was een centraal punt in de earnings call van het bedrijf in mei waarbij de CFO van het bedrijf, Phone Le, bevestigde dat het bedrijf een deel van de bitcoin zou moeten verkopen als de prijs van BTC onder de $21.000 zou zakken.

BTC bodemprijs van $3.500

Volgens Saylor is het zo simpel echter niet. Hij stelt namelijk dat MicroStrategy meer dan 115.000 bitcoins in het bezit heeft die zij als onderpand ter beschikking zouden kunnen stellen in het geval dat bitcoin naar de $21.000 zakt.

Pas als bitcoin helemaal in elkaar stort tot $3.562 dan heeft MicroStrategy echt een probleem en zullen zij genoodzaakt zijn hun bitcoin bezittingen te verkopen. Zo ver is het gelukkig nog lang niet en het is maar de vraag of dit scenario realistisch is.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie