Roy van Krieken Roy van Krieken
04/05/2022 17:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/10/2023 12:31

MicroStrategy: ‘Wij zullen voorkomen dat bitcoin crasht tot $21k’

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
MicroStrategy: ‘Wij zullen voorkomen dat bitcoin crasht tot $21k’

Foto: Billion Photos/Shutterstock

Onderzekerheid in de markt heerst op dit moment. De koersen van bitcoin (BTC) en andere cryptocurrencies hangen aan een zijden draadje en belangrijk nieuws vanuit de Verenigde Staten staat vandaag op de agenda. Veel bitcoin investeerders maken zich zorgen dat de koers van bitcoin volledig onderuit kan zakken. Zelfs een scenario tot diep onder de $30.000 is voor hen niet uitgesloten. Michael Saylor, CEO van MicroStrategy, liet echter weten dat hij en zijn bedrijf er alles aan zullen doen om in ieder geval niet onder de $21.000 te eindigen.

Bitcoin halving kan het BTC netwerk op een positieve manier veranderen
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

FOMC meeting van belang voor crypto

Veel van de macro-onzekerheid is het gevolg van nieuw beleid van de Amerikaanse centrale bank. De afgelopen dagen heeft het Federal Open Markets Committee (FOMC) vergaderd over nieuwe maatregelen om de economie op de been te houden. Deze maatregelen kunnen echter grote gevolgen hebben voor de aandelenmarkt en de cryptomarkt. Zodadelijk zal het besluit van de FOMC bekend gemaakt worden.

De markt is enigszins voorbereid op slecht nieuws, maar toch is er enige vorm van onrust te bemerken. Veelal maken investeerders zich zorgen om een mogelijke heftige neerwaartse beweging voor onder andere bitcoin.

MicroStrategy’s stok achter de deur

MicroStrategy is het bedrijf met de grootste hoeveelheid bitcoin op de balans van alle publiekelijk verhandelde bedrijven ter wereld. In totaal hebben zij vele miljarden dollars aan bitcoin in het bezit. Als gevolg van deze enorme hoeveelheden bitcoin, is het bedrijf natuurlijk erg gevoelig voor grote koersschommelingen van de grootste cryptocurrency.

In het geval dat bitcoin tot onder de $21.000 zal geraken, belooft dat een heleboel pijn voor MicroStrategy. Omdat MicroStrategy veel van hun bitcoins heeft aangeschaft met geleend geld, zullen zij op het matje geroepen worden indien zij niet meer voldoen aan hun margin requirement. Dat heet een margin call en dit zal gebeuren wanneer bitcoin onder de $21.000 komt.

“Wat betreft de Bitcoin die moet vallen, we hebben de lening afgesloten met een LTV van 25%, de margin call is 50% LTV. Dus in wezen moet de Bitcoin halveren of rond de $21.000 liggen voordat we een margin call hebben.”

Michael Saylor heeft echter onlangs in een call met investeerders duidelijk gemaakt dat zij er alles aan zullen doen om te voorkomen dat dit zover komt. Mocht inderdaad bitcoin onderuit zakken dan kunnen we ervan op aan dat MicroStrategy, met de grote hoeveelheden kapitaal die zij hebben, actief de bitcoin koers zullen ondersteunen.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie