Bitcoins MicroStrategy 900 miljoen euro in de min, Saylor treedt af

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoins MicroStrategy 900 miljoen euro in de min, Saylor treedt af

Foto: photo_gonzo / Shutterstock.com

De bitcoin (BTC) koers staat flink in de min en dus staan ook de bitcoins van MicroStrategy in het rood. Hoeveel precies liet het bedrijf gisteren in zijn earnings call voor het tweede kwartaal weten. Daarnaast liet de CEO van het bedrijf, Michael Saylor, eerder op de dag weten af te zullen treden als CEO.

MicroStrategy’s bitcoins 917,8 miljoen dollar in de min

Maar eerst de BTC holdings van het bedrijf. MicroStrategy staat bekend als het beursgenoteerde bedrijf met de meeste bitcoins in bezit. Sinds augustus 2020 begon het bedrijf met bitcoin kopen.

Inmiddels heeft het bijna 129.700 bitcoins in zijn reserves, gekocht voor een gemiddelde prijs van 30.664 dollar. Op het moment van schrijven hebben de bitcoins een totale waarde van ongeveer 2,9 miljard dollar. Toen BTC op zijn hoogste punt stond in november 2021 waren deze bitcoins nog zo’n 8 miljard dollar waard.

Tijdens de Q2 earnings call meldde het bedrijf dat zijn bitcoins een ‘bijzondere waardevermindering’ hebben geleden van 917,7 miljoen dollar, ruim 900 miljoen euro. Het gaat hier dus niet om gerealiseerd verlies. Het betekent enkel dat de bitcoins van het bedrijf in het tweede kwartaal zoveel minder waard zijn geworden. In het eerste kwartaal was er ook al een waardevermindering van 170,1 miljoen dollar.

Saylor treedt af als CEO ten behoeve van bitcoin focus

Ook werd bekend dat de bekende CEO van MicroStrategy, Michael Saylor, aftreedt als CEO. Saylor, Bitcoiner in hart en nieren, wordt uitvoerend voorzitter en maakt de stap om zich meer op zijn Bitcoin-overtuiging te kunnen focussen:

“Mijn focus ligt op bitcoin-advocacy en -educatie, zoals de Bitcoin Mining Council, en als woordvoerder en gezant voor de wereldwijde bitcoin-gemeenschap.”

Aldus Saylor tijdens de earnings call. MicroStrategy zal met zijn nieuwe CEO niet afwijken van de Bitcoin-koers die het is ingeslagen. Dat het bedrijf bijna een miljard dollar in de min staat is overigens niet het einde van de wereld. Zo zei Saylor over de volatiliteit van bitcoin:

“Volatiliteit betekent dat Bitcoin interessanter is, en dus is Microstrategy interessanter, […] Volatiliteit is vitaliteit.”

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie