Erik Juffermans Erik Juffermans
13/03/2024 16:36 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/03/2024 15:35

Grote Bitcoin miner ziet plots aandelen kelderen, maar blijft positief

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Grote Bitcoin miner ziet plots aandelen kelderen, maar blijft positief

Foto: mindea/Shutterstock

Het aandeel van Core Scientific (CORZ), een van de grootste Bitcoin (BTC) miners uit de Verenigde Staten, ging op dinsdag flink onderuit na teleurstellende cijfers van 2023. In 2023 vielen de inkomsten voor Core Scientific lager uit dan in 2022. Maar er is ook reden tot optimisme.

Crypto ontbijt: Dag van de Bitcoin halving met schommelende koersen
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Inkomsten BTC miner Core Scientific vallen tegen

In 2023 bedroegen de inkomsten 502,4 miljoen dollar. Dit is een stuk lager dan de inkomsten in 2022. Dit was 640 miljoen dollar. De daling is toe te wijden aan de verandering van de activiteiten van het bedrijf. Waar Core Scientific voorheen nog focuste op de verkoop van Bitcoin mining apparatuur, is het in 2023 overgegaan op enkel het minen van bitcoin.

Opvallend genoeg pakte de inkomsten in het vierde kwartaal van 2023 iets hoger uit dan die van een jaar eerder in het vierde kwartaal van 2022. Maar het grootste lichtpuntje dat naar voren komt uit de cijfers is de gigantische daling van de verliezen. In 2022 verloor Core Scientific 2,14 miljard dollar. In 2023 bedroeg het verlies 264 miljoen dollar.

De bearmarkt was absoluut geen pretje voor Core Scientific. Waar het bedrijf op de piek van de vorige bullrun nog de grootste miner in Amerika was, hakte de bearmarkt er flink in. Core Scientific zag zich gedwongen om een faillissement aan te vragen. Na dertien maanden aan herstructurering werd het CORZ aandeel op 23 januari weer genoteerd op de NASDAQ.

Bitcoin halving komt eraan

Een woordvoerder van het bedrijf geeft aan zich niet druk te maken om het koerdipje als gevolg van de dalende inkomsten. Hij wijst ook op de algemene koersontwikkeling van Bitcoin miners. Zo daalden de aandelen van Riot Platforms (RIOT) en Marathon (MARA) beide meer dan 20 procent in de afgelopen weken.

Volgens Mitchell Askew van Blockware Solutions heeft deze neerwaartse trend van bitcoin mining aandelen te maken met de aanstaande bitcoin halving. Hoewel de halving historisch gezien gunstig is voor de BTC koers, is het voor miners een flinke uitdaging. Na de halving zullen de inkomsten voor miners namelijk gehalveerd worden. Volgens de verwachting zullen niet alle gerenommeerde Bitcoin miners gemakkelijk het hoofd boven water kunnen houden na de halving.

 

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie