Erik Juffermans Erik Juffermans
24/01/2024 15:18 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/01/2024 14:11

Grote Bitcoin miner maakt doorstart, aandelen weer op de beurs

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Grote Bitcoin miner maakt doorstart, aandelen weer op de beurs

Foto: MacroEcon/Shutterstock

Eerder deze week bespraken we al de plannen van Core Scientific voor een doorstart. De Bitcoin (BTC) miner voerde een reorganisatie door en maakte op dinsdag bekend dat het aandeel van het bedrijf vanaf woensdag weer te verhandelen is op de Nasdaq. Core Scientific is van plan meteen uit de startblokken te schieten met grootse doelen.

Banken en instellingen investeren nog nauwelijks in Bitcoin ETF’s
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Grote Bitcoin miner herrijst uit de as

Core Scientific was de grootste beursgenoteerde Bitcoin miner tijdens de afgelopen crypto bullrun. Zowel op basis van waarde als hashrate, de computerkracht. De bearmarkt kwam bij het bedrijf echter hard aan, en in 2022 vroeg het bedrijf een faillissement aan. Vandaag zullen de aandelen van Core Scientific echter weer te verhandelen zijn op de Nasdaq.

“Deze week is een grote stap voor ons omdat we herrijzen en weer genoteerd worden, en we zullen al onze energie focussen op de mooie mogelijkheden die eraan komen. Tijdens het reorganisatieproces heeft het bedrijf zijn positie als een van de grootste en belangrijkste Bitcoin miners in Noord Amerika Behouden.”

Nieuwe ambities voor Core Scientific

Aldus Adam Sullivan, CEO van Core Scientific, in het persbericht dat openbaar werd gemaakt op dinsdag. Ook gaf het bedrijf in het statement aan maar liefst 400 miljoen dollar aan schulden af te schrijven als onderdeel van de herstructureringsplannen. Waar het bedrijf tot voor kort nog aan de afgrond stond is er voor het eerst in lange tijd weer reden tot optimisme.

“We zullen ons pragmatische groeiplan uitvoeren, doorgaan met ons voorbereiden op de aanstaande halving en waarde creëren door energie om te zetten in computerkracht voor Bitcoin mining en andere potentiële toepassingen.”

Aldus Sullivan. Het bedrijf is tot op heden actief in vijf Amerikaanse staten en opereert in totaal 724 megawatt aan Bitcoin mining faciliteiten. Als onderdeel van de herstructurering wil het bedrijf met 50 procent groeien de komende vier jaar. Ook herstructureerde Core Scientific het bestuur. Van de zeven bestuursleden zijn er zes nieuw.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie