Roy van Krieken Roy van Krieken
08/10/2023 17:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/10/2023 14:23

Grote financiële instelling bestempelt Bitcoin als veilige haven

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Aanstaande woensdag en donderdag zijn belangrijk voor de bitcoin koers

Foto: Volodymyr Maksymchuk/Shutterstock

Bitcoin (BTC) staat al jarenlang bekend als een alternatieve manier van waardeopslag. Langzaamaan beginnen traditionele financiële instellingen de digitale munt te erkennen. Ook Jefferies, een wereldwijd investeringsbedrijf, heeft Bitcoin onlangs onderschreven als een kritische hedge tegen inflatie van fiat-valuta’s. 

Jefferies categoriseert het project in dezelfde groep als goud. Op het moment ervaren veel landen over de hele wereld een grote mate van inflatie. Christopher Wood, hoofd van strategie bij Jefferies, waarschuwt dat grote centrale banken, met de Amerikaanse Federal Reserve voorop, moeite gaan  hebben om soepel uit de onconventionele monetaire beleidsmaatregelen te stappen. We staan op een punt waarin de dollar in gevaar kan komen. Voor de economie over de wereld zal dit grote gevolgen hebben, mogelijk met een recessie als gevolg. Wie BTC bezit zal zijn monetaire waarde kunnen beschermen. 

Jefferies adviseert beleggers die op de lange termijn richten om 10% van hun portfolio toe te wijzen aan Bitcoin. Het investeringsbedrijf accumuleert zelf de afgelopen jaren ook steeds meer van de digitale munt naast de traditionele keuze voor goud als hedge tegen fiat. 

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in mei gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Afwachting van BTC spot ETF

De goedkeuring van een spot exchange-traded fund (ETF) van BTC is nog altijd in afwachting van goedkeuring door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Een reeks aanvragen, waaronder die van vooraanstaande bedrijven zoals BlackRock, WisdomTree en VanEck, wachten nog steeds op een beslissing. Eerdere weigeringen door de SEC werden gemotiveerd door zorgen over volatiliteit en mogelijke manipulatie. Een recente gerechtelijke uitspraak ten gunste van Grayscale heeft echter nieuwe hoop gegeven aan de crypto sector. Hierbij wees de rechtbank de SEC terecht voor zijn inconsistentie in goedkeuringen. 

Het blijft onduidelijk hoe deze uitspraak de hangende aanvragen zal beïnvloeden. Naar verwachting zal het grote impact hebben voor de bitcoin koers aangezien de digitale munt een stuk toegankelijker wordt voor iedereen alsook voor traditionele financiële instellingen.  

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Bitcoin koers steeds stabieler door explosieve groei van ETF's
Bitcoin koers steeds stabieler door explosieve groei van ETF’s
Crypto Ontbijt: Nieuwe cryptowet in VS, ethereum-ETF besluit & een solana-ETF?
Crypto Ontbijt: Nieuwe cryptowet in VS, ethereum-ETF besluit & een solana-ETF?
Cosmos (ATOM) staat op het punt om uit groene zone te breken
Cosmos (ATOM) staat op het punt om uit groene zone te breken
Komst ethereum ETF kan koers met 60% laten ontploffen volgens experts
Komst ethereum ETF kan koers met 60% laten ontploffen volgens experts
'Bitcoin koers stijgt in twee maanden naar $95.000,' volgens analist
Bitcoin zal naar $420.000 doorduwen volgens financieel expert
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie