Home Nieuws Bitcoin nieuws Grote interesse in Bitcoin bij top retail investeerders, ondanks dalende markt

Grote interesse in Bitcoin bij top retail investeerders, ondanks dalende markt

De Bitcoinprijs is sinds januari flink gezakt en analisten zijn van mening dat de correctie op middellange termijn van Bitcoin werd veroorzaakt door de massale uitverkoop door Fortress en Mt. Gox-beheerder. Toch zien particuliere beleggers een mooie kans intrede te maken in de cryptomarkt.

Institutionele investeerders

- Advertentie -

Gedurende zijn 10-jarig bestaan heeft Bitcoin veel belangrijke correcties ondergaan. De recente daling van $19.000 naar $6.000 was de op drie na grootste correctie tot nu toe, met een waardedaling van 72 procent.

De geschiedenis laat zien dat Bitcoin altijd in staat is geweest om te herstellen van zijn belangrijkste correcties en opvolgend rally’s initieerde naar nieuwe recordhoogtes. Beleggers zoals Tom Lee en Peter Thiel hebben verklaard dat de recente correctie vergelijkbaar zal zijn met de vorige en Bitcoin zich zal herstellen in de toekomst.

Om van de recente correctie te herstellen, zijn analisten het er unaniem over eens dat de cryptocurrency markt nieuwe volumes van nieuwe investeerders zal gaan binnenhalen. Lee legde uit dat de nieuwe volumes kunnen komen van financiële instellingen en particuliere beleggers, omdat grootschalige handelaren een kans zullen zien om te investeren na een prijsdaling van 72 procent over de gehele linie.

Deze week onthulde Jeremy Gardner, mede-oprichter van het succesvolle blockchain-project Augur, dat beleggers in ‘over the counter’ (OTC) markten biedingen doen van meerdere miljarden, om te beleggen in de meest dominante cryptocurrency in de markt.

Op OTC-markten hebben beleggers vaak te maken met miners of andere whales die aanzienlijke hoeveelheden aan Bitcoin bezitten. Biedingen van miljarden dollars zouden geen onmiddellijke impact hebben op de openbare markt of de cryptocurrency exchange markt, maar wanneer beleggers beginnen met het investeren van miljoenen dollars aan nieuw geld in de cryptocurrency markt, zal de Bitcoinprijs waarschijnlijk op de middellange termijn stijgen.

- Advertentie -

“OTC-marktvraag naar Bitcoin is op dit moment buitengewoon, anders dan alles wat ik ooit heb gezien. Velen vragen om biedingen van meerdere miljarden” zei Gardner.

Jon Matonis, een deskundige op het gebied van cryptocurrency, Visa en mede-oprichter van de Bitcoin Foundation, verklaarde dat wanneer grote financiële instellingen zoals Goldman Sachs in de nabije toekomst zich in de cryptowereld begeven, dit meer institutionele beleggers in het westen zou kunnen triggeren om de markt voor cryptocurrency te betreden.

Reeds in Japan en Zuid-Korea hebben retailbeleggers grote biedingen geplaatst op Bitcoin en andere grote cryptocurrencies.

Op dit moment, gezien het gebrek aan momentum van Bitcoin, anticiperen traders en analisten op de prijs van Bitcoin uit te komen in de $6.000 regio. Als dat zo is, en Bitcoin mogelijk op korte termijn een corrigerende rally initieert, zou Bitcoin een korte termijn herstel kunnen gaan doormaken.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€15.176,90 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€14.912,20 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€14.942,30 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€14.958,50 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€15.010,50 Kopen
Laatste nieuws

– Advertentie –

Expert analyses

Bitcoin koers dipt omlaag! Tijd voor paniek of voor nieuwe kansen?!

Het lijkt de afgelopen 24 uur wel alsof Pietje Paniek heel veel broertjes en zusjes heeft gekregen. De bitcoin koers heeft zich tot op...