Ivo Melchers Ivo Melchers
01/11/2023 11:20 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/11/2023 11:20

Grote vermogensbeheerder voorspelt 142.000 euro bitcoin koers in 2025

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Grote vermogensbeheerder voorspelt 142.000 euro bitcoin koers in 2025

Foto: Artit Wongpradu/Shutterstock

Bitcoin (BTC) enthousiastelingen hebben hoge verwachtingen van 2024. Het moet de start worden van een heuse bullmarkt, aangedreven door onder andere de aankomende BTC halving en een mogelijke bitcoin beursfonds. Het is uiteraard allesbehalve zeker dat we wederom een grote opwaartse trend voorgeschoteld krijgen, maar analisten van de Amerikaanse vermogensbeheerder Bernstein hebben hoge verwachtingen voor wat er komen gaat.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin koersexplosie dankzij beursfonds

Analisten van het in New York gevestigde Bernstein hebben hun hoge verwachtingen voor bitcoin laten doorschemeren in een rapport van afgelopen dinsdag. Onder leiding van Global Digital Senior Analyst Gautam Chugani is een prijsverwachting van 150.000 dollar gedeeld voor 2025.

Bernstein is het eens met het gros van alle crypto-fanaten dat de bitcoin halving, die ergens rond april volgend jaar plaats zal vinden, net als in het verleden de deuren zal openen voor een nieuwe bullmarkt.

Daarbovenop verwacht Bernstein dat de Amerikaanse markt in het eerste kwartaal van volgend jaar een bitcoin beursfonds mag verwelkomen. Een dergelijk fonds biedt vermogensbeheerder de kans om blootstelling te verkrijgen tot bitcoin. Momenteel mogen zij vaak niet in directe vorm in bitcoin investeren.

Bernstein verwacht dat dat in 2028 maar liefst 10 procent van het circulerende bitcoin-aanbod in de richting van deze beursfondsen is verschoven.

Advertentie

Effect BTC halving op miners

Het rapport van Bernstein ging verder ook nog in op de aankomende BTC halving en in het bijzonder het effect op de miners. De analisten schrijven dat het belangrijke evenement de ‘’verliezende miners’’ zal dwingen om te worden ‘’weggespoeld’’, wat de weg vrijmaakt voor grote winsten voor de overlevende miners.

De halving zal de block reward voor miners halveren van 6,25 naar 3,125 BTC. Dit betekent simpelweg dat de omzet van miners met 50 procent wordt gereduceerd, waardoor de productiekosten per bitcoin verdubbeld worden.

De Amerikaanse bankgigant JPMorgan sprak enkele weken geleden ook al de verwachting uit dat de hashrate, ofwel de totale rekenkracht van het Bitcoin netwerk, een daling van 20 procent zal ondergaan na de halving. Voor de overgebleven miners zou deze grote leegloop betekenen dat zij makkelijker bitcoins kunnen delven.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Amerikaanse staat koopt +$100 miljoen aan bitcoin, 'een goed teken'
Amerikaanse staat koopt +$100 miljoen aan bitcoin, koers reageert
Advertentie