Kevin Schijven Kevin Schijven
16/08/2021 17:19 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/08/2021 17:19

Hacker steelt persoonlijke gegevens van 100 miljoen T-Mobile klanten, vraagt om losgeld in bitcoins (BTC)

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Hacker steelt persoonlijke gegevens van 100 miljoen T-Mobile klanten, vraagt om losgeld in bitcoins (BTC)

Foto: Makoto_Honda/Shutterstock

Een hacker heeft naar verluidt toegang gekregen tot de persoonlijke gegevens van maar liefst 100 miljoen klanten van T-Mobile. Dat meldt Vice Motherboard op 16 augustus:

De hacker beweert op een internetforum dat hij de persoonlijke gegevens van 100 miljoen gebruikers in handen heeft. Het gaat om data als telefoonnummers, sofinummers, namen, adressen en meer. Motherboard zegt dat zij een deel van de data gezien hebben en bevestigen dat de informatie accuraat is. Het gaat overigens om klantgegevens van T-Mobile USA, de Amerikaanse tak van het bedrijf, onderdeel van Deutsche Telekom AG.

De hacker zou om 6 bitcoins (BTC), ter waarde van zo’n $280.000 (~€240.000), vragen in ruil voor de gegevens van 30 miljoen klanten. Het grootste deel van de gegevens zou hij naar verluidt op dit moment privé verkopen.

Een woordvoerder van T-Mobile zegt dat het bedrijf bewust is van de claims van de hacker en dat het bedrijf momenteel onderzoek doet naar het voorval, maar wil nog geen verdere details vrijgegeven. De hacker vertelde aan Motherboard dat T-Mobile al bewust is van het voorval, aangezien hij of zij toegang tot de servers heeft verloren. Echter waren er toen al meerdere back-ups gemaakt van de gegevens, althans dat beweert de hacker.

Het is alweer de zesde data-inbreuk bij T-Mobile in vier jaar. Eerder dit jaar lekte een onbekende hoeveelheid aan persoonlijke gegevens uit via zogeheten SIM swap attacks. Het bedrijf werd toen aangeklaagd omdat iemand $450.000 aan bitcoin hierdoor verloor.

Afgelopen week was op Crypto Insiders het gekke verhaal te lezen over een hacker die maar liefst $600 miljoen aan verschillende cryptocurrencies stal, vervolgens weer teruggestuurde en toen een beloning van $500.000 afsloeg. Het was de grootste hack in decentralized finance (DeFi) sector ooit.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie