Kevin Schijven Kevin Schijven
11/10/2019 14:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/10/2019 14:45

Handelsvolume bitcoin (BTC) futures op Bakkt bereikt ATH na stijging van 800%

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Handelsvolume van bitcoin (BTC) futures op Bakkt bereikt ATH na stijging van 800%

Bakkt, het nieuwe handelsplatform voor fysieke bitcoin (BTC) futures van de Intercontinental Exchange (ICE), heeft 9 oktober een nieuw record bereikt qua handelsvolume. Dat kondigt het bedrijf 10 oktober op Twitter aan:


Het dagelijkse handelsvolume van maandelijkse bitcoin futures op Bakkt bereikte op 9 oktober 224 contracten, dat is een stijging van bijna 800% ten opzichte van de dag daarvoor:
https://twitter.com/BakktBot/status/1182201604990230530
De Bakkt volume bot is niet geaffilieerd met Bakkt, maar is opgezet door Gert-Jan Lasterie, een Nederlandse journalist en cryptocurrency auteur.
Zijn bot toont echter aan dat het niveau van handelsvolume op Bakkt de volgende dag niet stand heeft kunnen te houden. Op 10 oktober waren er 109 contracten afgesloten, wat een daling is van meer dan 50% ten opzichte van de all-time high­ (ATH) van 224 de dag ervoor:
https://twitter.com/BakktBot/status/1182542001872474114
De ATH van 9 oktober viel samen met een prijsstijging van de bitcoin (BTC) koers. Deze steeg op 9 oktober van ongeveer $8.200 naar $8.600. Op het moment van schrijven is de koers weer wat omlaag gecorrigeerd naar $8.400.
Of er ook daadwerkelijk een correlatie is tussen de koers van bitcoin en het handelsvolume op Bakkt is nog maar de vraag. Toch zijn er meerdere analisten die het oorspronkelijke teleurstellende resultaat op Bakkt in de eerste weken na de lancering als katalysator opnoemen waardoor bitcoin vorige maand van $10.000 naar $8.000 viel.
Ook Tom Lee, oprichter van Fundstrat Global en bekend bitcoin bull, meldt dat men het volume op Bakkt in de gaten moet houden:


Crypto Insider David meldt dat de koers van bitcoin (BTC) zich momenteel op dun ijs begeeft. Lees zijn nieuwste uitgebreide bitcoin (BTC) koers weekanalyse hier!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie