Handelsvolume bitcoin (BTC) futures op Bakkt bereikt ATH na stijging van 800%

Bakkt, het nieuwe handelsplatform voor fysieke bitcoin (BTC) futures van de Intercontinental Exchange (ICE), heeft 9 oktober een nieuw record bereikt qua handelsvolume. Dat kondigt het bedrijf 10 oktober op Twitter aan:

Het dagelijkse handelsvolume van maandelijkse bitcoin futures op Bakkt bereikte op 9 oktober 224 contracten, dat is een stijging van bijna 800% ten opzichte van de dag daarvoor:

De Bakkt volume bot is niet geaffilieerd met Bakkt, maar is opgezet door Gert-Jan Lasterie, een Nederlandse journalist en cryptocurrency auteur.

Zijn bot toont echter aan dat het niveau van handelsvolume op Bakkt de volgende dag niet stand heeft kunnen te houden. Op 10 oktober waren er 109 contracten afgesloten, wat een daling is van meer dan 50% ten opzichte van de all-time high­ (ATH) van 224 de dag ervoor:

De ATH van 9 oktober viel samen met een prijsstijging van de bitcoin (BTC) koers. Deze steeg op 9 oktober van ongeveer $8.200 naar $8.600. Op het moment van schrijven is de koers weer wat omlaag gecorrigeerd naar $8.400.

Of er ook daadwerkelijk een correlatie is tussen de koers van bitcoin en het handelsvolume op Bakkt is nog maar de vraag. Toch zijn er meerdere analisten die het oorspronkelijke teleurstellende resultaat op Bakkt in de eerste weken na de lancering als katalysator opnoemen waardoor bitcoin vorige maand van $10.000 naar $8.000 viel.

Ook Tom Lee, oprichter van Fundstrat Global en bekend bitcoin bull, meldt dat men het volume op Bakkt in de gaten moet houden:

Crypto Insider David meldt dat de koers van bitcoin (BTC) zich momenteel op dun ijs begeeft. Lees zijn nieuwste uitgebreide bitcoin (BTC) koers weekanalyse hier!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Vergelijk de beste bitcoin aanbieders
Ad
SATOS
€42.746,00 Kopen
1
Bitvavo
€41.960,60 Kopen
2
Litebit
€42.396,60 Kopen
3
Bitcoinmeester
€42.404,70 Kopen
Meer nieuws

MicroStrategy koopt 90.000 bitcoins (BTC), welke bedrijven bezitten nog meer BTC?

MicroStrategy heeft zijn volgende bitcoin (BTC) aankoop van meer dan een miljard dollar voltooid! Het bedrijf kondigde de afgelopen dagen al aan een flink...

Bitcoin Max: Dit is waarom bitcoin op een koers van €40.000 nog heel goedkoop is

Veel mensen hebben na de enorme run van bitcoin het gevoel dat ze de boot gemist hebben. Met een bitcoin koers van over de...

Bitcoin whales verkopen enorme hoeveelheden BTC in februari, waarom?

Volgens Glassnode hebben zogeheten bitcoin whales grote hoeveelheden bitcoin (BTC) in februari gelost. Dat meldt het onderzoeksbedrijf in een wekelijks rapport, gepubliceerd op 22...

Brave onthult DeFi plannen met roadmap 2.0, dit wil de privacy browser gaan doen

Brave, de op privacy gerichte blockchain internetbrowser, gaat de decentralized finance (DeFi) markt omarmen. Het team achter de browser wil een zogenaamde decentrale cryptocurrency-exchange,...

Twitter CEO’s Square investeert nog eens $170 miljoen in Bitcoin (BTC)

Square, het betalingsbedrijf van Twitter CEO Jack Dorsey, heeft nog eens $170 miljoen aan bitcoin (BTC) gekocht. Dat kondigt de financiële dienstverlener op 23...

Bitcoin (BTC) koers veert op na positief teken, deze altcoin stijgt +30%!

De afgelopen 24 uur konden we weer een beetje op adem komen na de gekke dagen waarin bitcoin (BTC) tientallen procenten onderuitging. Vandaag zien...