Timo Bult Timo Bult
10/10/2019 06:44 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/10/2019 06:44

Bitcoin (BTC) stijgt op en test de $8.700, ether (ETH) een van de grootste stijgers

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) stijgt op en test de $8.700, ether (ETH) een van de grootste stijgers

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Bitcoin (BTC) handelde gisteren voor het grootste deel onder de $8.200. Aan het eind van de middag steeg de BTC koers echter op waarmee het boven de $8.500 terechtkwam. Naast bitcoin kleuren de altcoins binnen de top 10 ook groen.
Ethereum (ETH) is op dit moment een van de grootste stijgers. De grootste altcoin steeg in de afgelopen 24 uur met 5,9% en is daarmee nu $193,08 waard. Ripple (XRP) blijft nagenoeg gelijkstaan ten opzichte van 24 uur geleden. XRP steeg namelijk slechts 0,07% in waarde en is daarmee $0,2774 waard. De grootste stijger binnen de top 10 is bitcoin SV (BSV) dat ruim 8% in de plus staat. Het is hiermee $91,03 waard.
Doordat bitcoin gisteren een grote sprong wist te maken is de totale marktkapitalisatie flink toegenomen. Gisteren stond deze nog op $222,6 miljard, op dit moment is dat $231 miljard. Dit bitcoin dominantie is door de stijging iets toegenomen naar 66,7%.

4 zaken die deze week belangrijk zijn voor bitcoin
4 zaken die deze week belangrijk zijn voor bitcoin

Bitcoin (BTC)

Rond 16:00 gisteren begon bitcoin aan een sterke stijging. Het brak hiermee de weerstandszones bij $8.300, $8.400 en uiteindelijk ook de $8.500. De BTC koers vond uiteindelijk weerstand bij $8.700 waarna het weer iets terugzakte.
Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $8.576 volgens CoinMarketCap na in de afgelopen 24 uur met 4,3% in waarde te zijn toegenomen. De koers handelt dus vlak boven de support bij $8.500.
Zakt bitcoin in de komende uren onder de support dan ligt de volgende belangrijke support-zone bij $8.400. In het geval dat bitcoin weer verder stijgt dan zal de $8.700 mogelijk weerstand bieden. Een uitbraak boven dit prijsniveau kan een versnelling richting de $8.800 betekenen.
Crypto Insider David meldt dat de koers van bitcoin (BTC) zich momenteel op dun ijs begeeft. Lees zijn nieuwste uitgebreide bitcoin (BTC) koers weekanalyse hier!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Aantal bitcoin wallets neemt in rap tempo toe, BTC op exchanges droogt op
Jouw cryptowallet is in gevaar – dit is wat je vandaag nog moet doen
Cardano staat op vooravond van
Cardano staat op vooravond van “grootste mijlpaal in crypto geschiedenis”
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Advertentie